CureVac a pierdut peste jumătate din capitalizarea bursieră după datele dezamăgitoare privind eficiența vaccinului său anti-Covid

CureVac a pierdut peste jumătate din capitalizarea bursieră după datele dezamăgitoare privind eficiența vaccinului său anti-Covid
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 iun 2021

Compania germană CureVac a pierdut joi peste jumătate din capitalizarea bursieră după ce a anunțat că principalul său vaccin-candidat împotriva Covid-19 are o eficiență de doar 47%, potrivit analizei intermediare a unui studiu clinic la scară mare, și nu îndeplinește, în acest stadiu, criteriile necesare.

Acțiunile CureVac au pierdut circa 52% pre-market, ștergând circa 9,6 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a companiei. Compania este listată pe Nasdaq din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție finalizată - Skanska vinde două clădiri de birouri, cu pistă de alergare pe acoperiș, către S IMMO. Cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească. Proprietarul mall-ului Sun Plaza devine un jucător redutabil CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată - Skanska vinde două clădiri de birouri, cu pistă de alergare pe acoperiș, către S IMMO. Cea mai mare tranzacție a Skanska pe piața românească. Proprietarul mall-ului Sun Plaza devine un jucător redutabil

CureVac s-a lansat în cursa dezvoltării unui vaccin anticovid în ianuarie 2020, în același timp cu alianța germano-americană BioNTech/Pfizer și compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, care au fost primele care au obținut unda verde a unor autorități de reglementare în vederea comercializării vaccinurilor lor, care la bază tot thenologia ARN mesager. 

Comisia Europeană (CE) a semnat cu acest laborator din domeniul biotehnologiei un contract în vederea achiziționării a 405 milioane de doze.

”Noi am sperat la rezultate mai solide în analiza imediată, însă am constatat că este dificil să obținem o eficiență mare, din cauza acestei game de variante fără precedent. Continuăm studiul până la analiza finală”, a declarat conducerea CureVac.

În februarie, compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline (GSK) și CureVac au anunțat că vor colabora pentru dezvoltarea unei viitoare generații de vaccinuri împotriva tulpinilor noi de SARS-CoV-2.

Mutațiile virusului reprezintă una dintre principalele îngrijorări, având în vedere că acestea ar putea reduce eficiența vaccinulurilor, prelungind pandemia. Și FMI a avertizat că mutațiile coronavirusului reprezintă unul dintre factorii majori de incertitudine privind evoluția pandemiei și, implicit, a economiei globale. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
curevac
covid-19
vaccin covid
vaccin arn mesager
eficienta vaccin
eficienta curevac
vaccinare