Numărul americanilor care au cerut ajutoare de șomaj s-a situat la 4,4 milioane săptămâna trecută, ceea ce urcă numărul total al celor care și-au pierdut locul de muncă în SUA, de la începutul crizei coronavirus izbucnite la jumătatea lunii martie, la peste 26 milioane persoane, potrivit datelor Departamentului Muncii, publicate joi.
Numărul cererilor noi de șomaj a continuat să scadă, în săptămâna încheiată pe 18 aprilie, de la 5,24 milioane în săptămâna precedentă și 6,62 milioane în perioada 30 martie-4 aprilie.
Numărul locurilor de muncă pierdute în perioada recentă este fără precedent. Anterior crizei coronavirus, cererile de șomaj în SUA atinseseră un maxim săptămânal de 695.000, în octombrie 1982.
CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care L Brands urma să vândă pachetul majoritar la Victoria's Secret, cu două magazine în România, se îndreaptă spre un eșec. Acțiunile au căzut"Încă un număr groaznic, dar direcția este clar descendentă", spune Ian Shepherdson, economist șef la Pantheon Macroeconomics, citat de CNBC.
În ultimele 5 săptămâni, 26,4 milioane de persoane din SUA și-au pierdut locul de muncă. Încă de săptămâna trecută, concedierile din cauza pandemiei depășiseră numărul locurilor de muncă create în cea mai mare economie a lumii, după criza financiară din 2008-2009.
Companii din toate părțile SUA au fost nevoite să își suspende activitatea sau să reducă programul de lucru în contextul epidemiei de coronavirus, ceea ce a dus la creșterea fără precedent a numărului de cereri de ajutor de șomaj.