GRAFIC Cu o producție scăzută, România rămâne printre marii producători de țigări ai UE

GRAFIC Cu o producție scăzută, România rămâne printre marii producători de țigări ai UE
scris 1 iun 2019

România a rămas al treilea mare producător de țigări din Uniunea Europeană, cu o producție anuală de 70 de miliarde de țigări, arată un raport al Eurostat, bazat pe date din 2017 (cele mai recente date disponibile la biroul european de statistică). 

Producția locală a scăzut însă cu peste 9% față de 2016, când România a produs 77 miliarde de țigarete. România a asigurat, astfel, circa 14% din producția totală de țigări în UE, comparativ cu 15% în 2016. 

Urmărește-ne și pe Google News

Cel mai mare producător de țigări din Uniunea Europeană este Germania, cu 150 de miliarde de țigări fabricate în 2016, aproape o treime din producția totală la nivelul blocului comunitar.

GRAFIC Cu o producție scăzută, România rămâne printre marii producători de țigări ai UE


Pe locul al doilea la producția de țigări se situează Polonia, cu 114 miliarde de țigări fabricate în 2016, 23% din totalul UE. 

Producția Germaniei a scăzut cu peste 10% față de 2016, în timp ce producția Poloniei a crescut cu mai bine de 15%. Astfel, Polonia a ajuns să producă 23% din țigările fabricate în UE, comparativ cu 19% în anul anterior.

România este urmată în clasamentul producătorilor de țigări de Grecia, Portugalia și Bulgaria. 

În 2017, în statele membre UE au fost produse 487 de miliarde de țigări, cu 40 de miliarde (7,6%) mai puține decât în anul anterior. Ca valoare, producția de țigări a UE s-a redus cu 1,3 miliarde de euro, la 4,9 miliarde de euro.

CORESPONDENȚĂ DIN WASHINGTON - Lecția americană: Startup-urile, o urgență națională CITEȘTE ȘI CORESPONDENȚĂ DIN WASHINGTON - Lecția americană: Startup-urile, o urgență națională

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de țigări listat la bursă, deține o fabrică la Ploiești. Circa 60% din producția locală este exportată către alte țări, printre care Japonia, Brazilia, Rusia, Marea Britanie, Danemarca și Italia. 

Și Philip Morris are o fabrică în Otopeni și circa 800 de angajați pe plan local. Fabrica Philip Morris din Otopeni a fost convertită la finele anului 2017 într-o unitate de producție a rezervelor de tutun pentru dispozitivele electronice IQOS, în urma unei investiții de aproape o jumătate de miliard de dolari. Potrivit estimărilor Philip Morris, peste 7 milioane de fumători adulți au renunțat deja la țigările tradiționale în favoarea fumatului cu ajutorul dispozitivelor IQOS, care încălzesc tutunul în loc să îl ardă, planul grupului fiind ca, în timp, să oprească complet producția de țigarete și să se concentreze pe fabricarea produselor alternative.

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
productie tigari
fabrica tigari