VIDEO Mark Zuckerberg și-a reluat discursul prin care își asumă răspunderea pentru "Cambridge Analytica", la a doua audiere din Congres: Luăm în considerare să intentăm un proces în urma scandalului "Cambridge Analytica”. Și datele mele au fost folosite

VIDEO Mark Zuckerberg și-a reluat discursul prin care își asumă răspunderea pentru "Cambridge Analytica", la a doua audiere din Congres: Luăm în considerare să intentăm un proces în urma scandalului "Cambridge Analytica”. Și datele mele au fost folosite
scris 11 apr 2018

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a reluat discursul prin care își asumă răspunderea pentru scandalul "Cambridge Analytica", miercuri, la începutul celei de-a doua audieri din Congresul american. El se află de această dată în fața Comisiei pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanților.

"În cea mai mare parte a existenței noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectați la persoanele pe care le îndrăgesc”, și-a reluat Zuckerberg discursul pe care l-a susținut și marți, în fața comisiilor de Comerț și Juridice ale Senatului american, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

El a amintit că pe Facebook s-a desfășurat campania #MeToo împotriva hărțuirii și abuzului sexual și că platforma a fost folosită pentru strângerea unei sume de 20 de milioane de dolari pentru a le oferi ajutor victimelor uraganului Harvey. El a mai precizat că 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de muncă și pentru a se dezvolta.

Facebook invită cercetători din universități într-un comitet care va evalua impactul rețelelor de socializare asupra alegerilor CITEȘTE ȘI Facebook invită cercetători din universități într-un comitet care va evalua impactul rețelelor de socializare asupra alegerilor

Zuckerberg a spus, din nou, că nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.

"Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informații eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informațiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informații le protejează, de asemenea”, a explicat și de această dată co-fondatorul Facebook.

"În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reușim. Acest demers include modul în care protejăm informațiile oamenilor și în care să salvgardăm alegerile din lume”, a repetat Zuckerberg, care folosește la această audiere o pernă așezată pe scaunul său.

Zuckerberg a spus că el și echipa sa iau în considerare să intenteze un proces în urma scandalului "Cambridge Analytica” și că și datele sale personale au fost folosite de această companie pentru a influența procesul electoral din 2016. El se află miercuri în fața Comisiei pentru energie și comerț a Camerei Reprezentanților.

Democratul Eliot Engel l-a întrebat pe Zuckerberg dacă Facebook plănuiește să intenteze un proces împotriva lui Kogan, Cambridge Analytica sau Universitatea Cambridge University.

"Este o posibilitate pe care o luăm în considerare. Am acționat deja suspendându-l pe Kogan de pe platformă și vom realiza un audit pentru a ne asigura că el va șterge toate datele pe care le deține”, a răspuns CEO-ul Facebook.

"Am aflat că există un întreg program asociat cu Cambridge University, în care mai mulți cercetători, nu doar Aleksander Kogan, au dezvoltat aplicații similare. Așa că trebuie să înțelegem dacă se petrece ceva rău la Cambridge University în ansamblu, ceva care ar necesita o acțiune mai puternică din partea noastră”, a adăugat el.

La o întrebare a Annei Eshoo, o democrată din California, Zuckerberg a răspuns că și datele lui personale au fost incluse între cele folosite de Cambridge Analytica.

Eshoo l-a mai întrebat pe Mark Zuckerberg dacă el consideră că are obligația morală să conducă o platformă care protejează democrația. CEO-ul Facebook a răspuns afirmativ.

Președintele Comisiei, Greg Walden, care a deschis această audiere a lui Zuckerberg, a precizat că, deși Facebook s-a dezvoltat, este îngrijorat că "platforma nu s-a maturizat”.

"În ciuda binelui pe care îl aduce, Facebook poate fi un instrument pentru grupuri precum Rusia sau Cambridge Analytica (…) Avem nevoie de termeni cu privire la intimitatea noastră pe care să îi putem înțelege și legislație pentru protejarea datelor”, a spus la rândul său democratul Frank Pallone.

Zuckerberg a repetat faptul că profesorul Aleksander Kogan și reprezentanții Cambridge Analytica au obținut și au folosit date în mod impropriu, în pofida faptului că un senator, Richard Blumenthal, a lansat, marți, termenii serviciului, care ar fi arătat că aceștia au avut permisiunea de a distribui, vinde și transfera acele informații.

Marți, Mark Zuckerberg a fost audiat de 44 de senatori din două comisii - cea de Comerț și cea Juridică. Audierea a durat cinci ore.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie. Atunci a fost raportat faptul că firma susținută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, și condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului președinte american, a obținut informații personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informații au fost folosite pentru a influența procesul electoral din 2016. Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanți ai Facebook au transmis că peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectați sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia și Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
zuckerberg