Tranzacție - Platforma brașoveană Mondly a fost achiziționată de grupul britanic Pearson. Anterior, fondatorii au refuzat o investiție de 150.000 dolari de la Facebook

Tranzacție - Platforma brașoveană Mondly a fost achiziționată de grupul britanic Pearson. Anterior, fondatorii au refuzat o investiție de 150.000 dolari de la Facebook
scris 3 mai 2022

Platforma pentru învățarea limbilor străine Mondly, dezvoltată de startup-ul brașovean ATi Studios, inclusă de Google, în 2017, în topul celor mai bune aplicații Android pentru copii din lume, a fost achiziționată de grupul britanic Pearson, cea mai mare editură din Marea Britanie, cu operațiuni în 200 de țări și peste 20.000 de angajați.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania britanică are venituri anuale de peste 3 miliarde lire sterline., având anterior în portofoliu inclusiv publicația Financial Times, prin care deținea și 50% din revista financiară The Economist.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2017 a anunțat că își vinde propria aplicație de limbă engleză, Wall Street English, către fondurile de investiții Barings Private Equity Asia și Citic Capital pentru 300 milioane dolari, pe fondul unor probleme financiare.

Compania ATi Studio, fondată de frații Alexandru și Tudor Iliescu, este cunoscută pentru aplicația de învățare a limbilor străine Mondly Languages, lansată în 2014. În august 2016, startup-ul a lansat primul chatbot (sistem care folosesește inteligența artificială pentru a comunica cu utilizatorii) pentru învățarea limbilor străine, acesta fiind integrat în aplicație. Investiția inițială a fost de 1.000 de euro.

Tot în 2014,  fondatorii au refuzat o investiție de 150.000 dolari de la Facebook.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

„Motivul pentru care nu am acceptat investiția au fost multiple. În primul rând, noi căutam atunci un partener care să ne ajute să creștem, nu doar să ne dea bani. Din discuțiile cu ei am realizat că nu au experiență în domeniul aplicațiilor. Pe de altă parte, deși banii păreau mulți atunci, noi știam că urmează să lansăm mai multe limbi, să aducem îmbunătățiri și eram cumva pe un trend ascendent și am pariat că vom crește. Și atunci investiția pe care o făceau ei nu era la o valoare de viitor, era la o valoare de prezent. Dar noi voiam să creștem. Atunci am considerat că nu e avantajoasă pentru noi investiția respectivă, lucru care s-a dovedit adevărat, pentru că am crescut foarte repede ulterior, fără ajutorul lor și cred că a fost o decizie foarte bună”, își amintește Alexandru Iliescu, conform Transilvania Business.

În mai puțin de 5 ani de la lansare, Mondly a ajuns a doua cea mai descărcată aplicație de profil din Europa. În prezent, Mondly oferă posibilitatea de a învăța 41 de limbi străine și este instalată pe mai mult de 60 de milioane de telefoane, având o medie de 20 de milioane de descărcări pe an.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

În octombrie 2020, Mondly a început o colaborare cu Universitatea Oxford.

În 2020, ATi Studio a avut afaceri de 51,5 milioane lei și un profit net de 9,6 milioane lei, cu 25 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
startup
google
daydream
ati studios
mondly
limbi straine
realitate virtuala