Bunurile imobile sechestrate de Fisc și scoase la licitație vor fi vândute doar dacă este oferit cel puțin prețul de pornire, în cazul în care este un singur ofertant, sau sub acest preț, dar nu mai puțin de cuantumul taxei de participare, dacă bunul respectiv nu a fost vândut nici la a treia licitație și este organizată o nouă procedură.
UPDATE ora 17.14 Proiectul a fost prezentat public de Ministerul Finanțelor, într-o formă care confirmă informațiile publicate de Profit.ro.
Noile reguli au fost introduse într-un proiect de modificare a Codului de procedură fiscală, obținut de Profit.ro, și vor fi aplicate începând cu anul viitor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Taxa de participare reprezintă 10% din prețul de pornire a licitației. Prețul de pornire este cel de evaluare, diminuat cu 25% la a doua licitație și cu 50% la a treia licitație.
Proiectul pregătit de Guvern stabilește că, în situația în care nici la a treia licitație nu este vândut bunul respectiv, va fi organizată o nouă licitație, la care vânzare este posibilă la cel mai mare preț oferit, chiar dacă acesta este inferior prețului de pornire a licitației, dar nu mai mic decât cuantumul taxei de participare.
Prin excepție, în cazul în care la licitație se prezintă un singur ofertant, vânzarea va fi posibilă doar în condițiile în care este oferit cel puțin prețul de pornire a licitației.
Dacă organul de executare silită consideră că nu se impune o nouă evaluare, prețul de pornire a licitației nu va putea fi mai mic decât 50% din cel de evaluare a bunurilor. Și în acest caz bunul va putea fi vândut la cel mai mare preț oferit, chiar dacă acesta este inferior prețului de pornire a licitației.