Românii și grecii resimt cea mai abruptă scădere a bunăstării financiare în urma pandemiei

Românii și grecii resimt cea mai abruptă scădere a bunăstării financiare în urma pandemiei
scris 10 iun 2020

Românii și grecii resimt cea mai abruptă scădere a bunăstării financiare în urma pandemiei de Covid-19 și a restricțiilor aferente acesteia.

Astfel, 67% dintre românii respeondenți declară că bunăstarea lor financiară a avut un declin în ultimele șase luni, cel mai mare procent înregistrat în rândul țărilor incluse în sondaj (la egalitate cu Grecia). Totodată, doar 28% dintre ei anticipează o îmbunătățire a situației în următoarele șase luni, relevă un studiu realizat de compania de recuperare a creanțelor Intrum pe baza datelor din 24 de state europene.

Urmărește-ne și pe Google News

Bunăstarea financiară este definită ca nivelul de securitate financiară pentru a satisface nevoile și cheltuielile zilnice, consumatorii fiind în control asupra finanțelor personale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Economia Italiei, doborâtă de pandemia de coronavirus CITEȘTE ȘI Economia Italiei, doborâtă de pandemia de coronavirus

La nivel european, 48% dintre respondenți afirmă că bunăstarea lor financiară s-a deteriorat în ultimele șase luni. În ceea ce privește așteptările pentru următoarele șase luni, românii au un optimism peste media europeană: 28% dintre românii respondenți anticipează o îmbunătățire a bunăstării vs. 23% dintre europeni.

"Sondajul arată în mod clar că preocuparea oamenilor privind capacitatea financiară a crescut în timpul pandemiei", potrivit lui Mikael Ericson, directorul general al Intrum.

24% din românii participanți la sondaj declară că, din cauza pandemiei, economisesc mai puțini bani decât înainte, iar 33% susțin că pandemia de Covid-19 s-a reflectat în reducerea cheltuielilor cotidiene.

La nivelul celor 24 de state europene incluse în sondaj, 39% din respondenți afirmă că econosmisesc mai puțin decât înainte de declanșarea crizei coronavirus, iar 36% spun că pandemia le-a redus cheltuielile pentru produse de folosință zilnică.

Cele 24 de țări intervievate sunt Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bunastare financiara
situatie financiara
pandemie
economisire
cheltuieli
intrum