BP va crește producția de gaze din Egipt cu peste 5 milioane metri cubi pe zi

BP va crește producția de gaze din Egipt cu peste 5 milioane metri cubi pe zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2024

Gigantul energetic britanic BP urmează să crească producția de gaze din Egipt, cu aproximativ 5.66 milioane metri cubi și 8.000 de barili de condens pe zi din zăcământul Raven din Marea Mediterană în luna octombrie, scrie publicația Egypt Today.

Această măsură, confirmată de o sursă guvernamentală, urmează investiției masive a BP de peste 400 de milioane de dolari în forarea a două sonde în anul fiscal 2024/2025.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grecii aduc noi TBM-uri, după Varvara și Eleni, pentru a săpa al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. \ CITEȘTE ȘI FOTO Grecii aduc noi TBM-uri, după Varvara și Eleni, pentru a săpa al doilea cel mai lung tunel feroviar din România. "Este o capodoperă inginerească."
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Sonda inițială este programată să înceapă producția în octombrie anul viitor, preconizând o producție zilnică de aproximativ 200 de milioane de picioare cubice. Ulterior, operațiunile la cea de-a doua sondă sunt programate să demareze în februarie, vizând un volum zilnic similar de 200 de picioare cubice, scrie News.ro.

Această accelerare a fost rezultatul unei înțelegeri cu ministrul egiptean al petrolului și resurselor minerale, Karim Badawi, pentru a accelera procesul de foraj și integrarea sondelor în rețeaua de producție.

În schimbul acestui angajament, guvernul egiptean s-a obligat să onoreze obligațiile financiare ale BP potrivit calendarului agreat.

Guvernul a plătit 1,3 miliarde de dolari companiilor străine de petrol și gaze care operează în țară până la sfârșitul lunii iunie, după cum a anunțat premierul Mostafa Madbouly în timpul unui briefing de presă recent.

viewscnt
Afla mai multe despre
egipt
bp