Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează încă o achiziție

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, semnează încă o achiziție
scris 30 iun 2022

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, au achiziționat un teren de aproape 8.900 de metri pătrați în municipiul Botoșani de la Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă, o companie care se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, pentru circa 450.000 de euro, conform datelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul a inclus construcțiile existente, precum spațiu de producție, centrală termică, ateliere mecanice și o clădire de birouri de 118 metri pătrați.

Urmărește-ne și pe Google News

Terenul este amplasat vis-a-vis de unul dintre punctele de lucru ale companiei Rematinvest, printre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România, înființat în anul 2003 la Cluj-Napoca, ca joint-venture româno-german, având la origini societatea Remat Sălaj și grupul german Scholz. În prezent, Rematinvest are 15 centre de procesare, concentrate în mare parte în vestul țării, și numeroase puncte de colectare.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman au declarat că "În momentul de față studiem mai multe posibilități de a dezvolta acest teren". 

CONFIRMARE Foști manageri Strabag lansează un proiect rezidențial în București cu peste 200 de apartamente, investiție de 20 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Foști manageri Strabag lansează un proiect rezidențial în București cu peste 200 de apartamente, investiție de 20 milioane euro

Întreprinderea de Mică Industrie Agricolă este o societate pe acțiuni înființată în urmă cu aproape trei decenii, cu afaceri de circa 78.000 de lei în 2021. Acționariatul este împărțit între Dănilă Gheorghe (55%), Dănilă Teodora (16%), Nichita Claudia Marinela (15%) și Nichita Dragoș (14%).

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei (2,029 miliarde de euro), de la circa 9 miliarde lei în anul precedent (1,836 miliarde de euro), având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020), conform datelor raportate la Ministerul Finanțelor.

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume. Astfel, au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești, și alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca. În plus, Dragoș și Adrian Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

DECIZIE Majorarea impozitului la clădirile nerezidențiale - posibilă doar cu informarea proprietarilor privind actualizarea valorii clădirilor, la fiecare 5 ani CITEȘTE ȘI DECIZIE Majorarea impozitului la clădirile nerezidențiale - posibilă doar cu informarea proprietarilor privind actualizarea valorii clădirilor, la fiecare 5 ani

Frații Pavăl și-au extins investițiile și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), dar și în domeniul farmaceutic, anul acesta anunțând achiziția unei participații de 30% din rețeaua Farmacia Tei și magazinele cu articole pentru copii Bebe Tei, parte a grupului Tei, afaceri controlate de Roxana Maftei și Irina Cuibotaru.

Grupul Tei reprezintă una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale românești din industria de retail, fiind premiat în 2018 la Gala Profit.ro.

Fondatorii Dedeman au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
frații pavăl
dedeman teren