După ce a anunțat decizia de a investi într-un nou sediu al fabricii din Brăila, ca parte din ampla strategie de repoziționare a mărcii românești, Braiconf analizează în acest moment două clădiri istorice care permit activități de producție, în vederea renovării și transformării în noul sediu al companiei. Este vorba de clădirile Moara Violattos și Moara Lykiardopoulos, ambele clădiri istorice de producție emblematice pentru orașul Brăila, situate în zona centrală, cu vedere la Dunăre.
„Am anunțat deja că avem planuri mari de investiții într-o nouă strategie pentru Braiconf, pe termen lung, pentru că ne-am propus să aducem marca în secolul 21 și să îi valorificăm potențialul. Printre investițiile pe care le avem în plan se numără și un nou sediu pentru fabrica de la Brăila, care să fie adecvat producției și care să se potrivească întregului concept la care lucrăm în jurul mărcii Braiconf. Vrem spații de lucru frumoase pentru angajați. În acest moment avem mai multe opțiuni, analizăm aceste două imobile istorice și ne-am propus ca până la 15 aprilie să avem o decizie în acest sens. Ambele imobile au fost destinate producției și prin urmare sunt localizate în zone de producție, putând fi adaptate pentru producția de cămăși. În plus, ambele mori sunt monumente istorice clasa A, ceea ce reprezintă o provocare pentru renovare, dar ne-ar plăcea foarte mult să avem ocazia să le readucem la viață, așa cum ele merită și să valorificăm potențialul unei astfel de clădiri de a redeveni un reper urban. Credem că ar fi un exemplu pentru comunitatea locală, dar și la nivel național pentru industria confecțiilor textile”, declară Silviu Dumitrache, Președinte Braiconf.
Braiconf va supune votului acționarilor în cadrul AGA care va avea loc în data de 12 aprilie 2021 aprobarea unei investiții în valoare de aproape 9 milioane de euro pentru noul sediu al fabricii, clădire, utilaje, echipamente. Pentru noul sediu în care intenționează să investească, managementul companiei Braiconf analizează clădiri istorice de producție, dar și patru loturi de teren în zona centrală, urmând a lua o decizie în privința noului sediu până la data de 15 aprilie.
Relocarea fabricii Braiconf se va realiza în decurs de aproximativ doi ani, timp în care compania va efectua operațiuni paralele de pregătire a noului sediu și continuare a producției în actuala incintă. De asemenea, managementul companiei a declarat că nu va face disponibilizări odată cu această decizie de business, creșterea resursei umane și a remunerației fiind pe lista obiectivelor Braiconf.
Fabrica de la Brăila a fost deschisă în anul 1950 cu 280 de angajați.
În noiembrie, Braiconf Brăila și-a reconfigurat strategia de retail, în actual context de restricții impuse de autorități pe fondul pandemiei de coronavirus, și a închis majoritatea magazinelor, inclusiv cele din mall-uri, orientându-se mai mult în același timp spre nișa premium.
Compania s-a îndreptat în primăvara anului trecut. împotriva fostului președinte CA. În 2019, cu 780 de angajați, a avut afaceri de 38,6 milioane lei și o pierdere de 4,4 milioane lei.