Datele personale pentru circa 500 de milioane de clienți ai hotelurilor Starwood, cumpărate în 2016 de Marriott, au fost accesate ilegal. Acțiunile grupului hotelier scad cu aproape 6% înainte de deschiderea ședinței bursiere în SUA.
Reprezentanții Sheraton pe piața din România spun că furtul de date nu afectează persoanele cu rezervări la hotelul din București.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Sheraton este cel mai mare brand al lanțului Starwood, alte mărci fiind W Hotels, St. Regis, Westin Hotels & Resorts, Element Hotels, Aloft Hotels, The Luxury Collection, Tribute Portfolio, Le Méridien Hotels & Resorts, Four Points by Sheraton și Design Hotels.
Furtul de date vizează toate brandurile Starwood.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert NegoițăPrin accesarea bazei de date aferentă rezervărilor în hotelurile Starwoods, hackerii au obținut numele, numărul de telefon, numărul pașaportului, adresa de e-mail și data nașterii a 327 de milioane de persoane. În cazul a circa 170 de milioane de persoane, informațiile furate ar putea include numărul cardului bancar și data de expirare a acestui, însă aceste date sunt criptate. Posibilitatea ca hackerii să poată accesa aceste date nu este exclusă.
Potrivit investigației interne a Marriott, accesarea neautorizată a bazei de date a Starwood a început încă din 2014 și vizează clienții care au făcut rezervări până pe 10 septembrie 2018.
„Regretăm că acest incident a avut loc. Nu le-am oferit oaspeților ce meritau și ne-am dezamăgit pe noi înșine. Facem tot ce putem pentru a ne susține oaspeții și folosim această lecție pentru a face lucrurile mai bine în viitor”, spune Arne Sorenson, președintele Marriott.
Marriott Internațional a a plătit peste 13 miliarde de dolari pentru Starwood Hotels & Resorts Worldwide, tranzacția fiind finalizată în toamna anului 2016.