ULTIMA ORĂ Datele a 500 de milioane de clienți ai hotelurilor Starwood, inclusiv Sheraton, brand prezent în România, au fost accesate ilegal. Acțiunile Marriott International, proprietarul Starwood, scad puternic

ULTIMA ORĂ Datele a 500 de milioane de clienți ai hotelurilor Starwood, inclusiv Sheraton, brand prezent în România, au fost accesate ilegal. Acțiunile Marriott International, proprietarul Starwood, scad puternic
scris 30 nov 2018

Datele personale pentru circa 500 de milioane de clienți ai hotelurilor Starwood, cumpărate în 2016 de Marriott, au fost accesate ilegal. Acțiunile grupului hotelier scad cu aproape 6% înainte de deschiderea ședinței bursiere în SUA.

Reprezentanții Sheraton pe piața din România spun că furtul de date nu afectează persoanele cu rezervări la hotelul din București.

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Sheraton este cel mai mare brand al lanțului Starwood, alte mărci fiind W Hotels, St. Regis, Westin Hotels & Resorts, Element Hotels, Aloft Hotels, The Luxury Collection, Tribute Portfolio, Le Méridien Hotels & Resorts, Four Points by Sheraton și Design Hotels.

Furtul de date vizează toate brandurile Starwood.

EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Terra Park, deschis de Nadia Comăneci, Elena Udrea și fostul primar din Chicago, dar intrat în faliment, a fost cumpărat de Primăria lui Robert Negoiță

Prin accesarea bazei de date aferentă rezervărilor în hotelurile Starwoods, hackerii au obținut numele, numărul de telefon, numărul pașaportului, adresa de e-mail și data nașterii a 327 de milioane de persoane. În cazul a circa 170 de milioane de persoane, informațiile furate ar putea include numărul cardului bancar și data de expirare a acestui, însă aceste date sunt criptate. Posibilitatea ca hackerii să poată accesa aceste date nu este exclusă.

Potrivit investigației interne a Marriott, accesarea neautorizată a bazei de date a Starwood a început încă din 2014 și vizează clienții care au făcut rezervări până pe 10 septembrie 2018.

„Regretăm că acest incident a avut loc. Nu le-am oferit oaspeților ce meritau și ne-am dezamăgit pe noi înșine. Facem tot ce putem pentru a ne susține oaspeții și folosim această lecție pentru a face lucrurile mai bine în viitor”, spune Arne Sorenson, președintele Marriott.

Marriott Internațional a a plătit peste 13 miliarde de dolari pentru Starwood Hotels & Resorts Worldwide, tranzacția fiind finalizată în toamna anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
starwood
marriott
date
furt date
atac cibernetic