Tranzacție: Molex, parte a unuia dintre cele mai mari grupuri private din SUA, preia afacerile din România ale grupului britanic Laird, furnizor pentru Samsung, Apple, BMW și NASA

Tranzacție: Molex, parte a unuia dintre cele mai mari grupuri private din SUA, preia afacerile din România ale grupului britanic Laird, furnizor pentru Samsung, Apple, BMW și NASA
scris 14 ian 2019

Compania americană Molex Electronic Technologies, parte din grupul  Koch Industries, al doilea cel mai mare grup privat din SUA, controlat de frații Charles și David Koch,cu venituri anuale de peste 115 miliarde dolari, a preluat divizia de soluții software pentru vehicule conectate (Connected Vehicle Solutions - CVS) a grupului britanic din industria electronică Laird, cu birouri inclusiv în România. Laird este furnizor de componente și sisteme pentru clienți precum Samsung, Apple, BMW și NASA, iar în vara anului trecut a deschis la București primul său centru de design din România, pentru a dezvolta soluții software.

Achiziția face parte din planul de dezvoltare strategică al Molex, cu intenția de a-și extinde astfel portofoliul de produse destinate producătorilor auto care dezvoltă vehicule inteligente. 

Urmărește-ne și pe Google News

Molex este una dintre primele trei companii de conectoare din lume, fabricând produse și sisteme de interconectare electronică, electrice și cu fibră optică, switch-uri și instrumente de aplicație. Cu sediul în Illinois, compania are peste 75 de ani de experiență și operează în circa 40 țări, având peste 46.000 de angajați.

Ministerul Finanțelor vrea să construiască o clădire de birouri/centru de date pentru câteva sute de IT-iști care se ocupă inclusiv de sistemul informatic al Fiscului CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor vrea să construiască o clădire de birouri/centru de date pentru câteva sute de IT-iști care se ocupă inclusiv de sistemul informatic al Fiscului

Fondat în urmă cu aproape 200 de ani la Londra, grupul Laird este printre principalii jucători din industria tehnologică globală. Grupul are circa 10.000 de angajați în 19 țări și furnizează sisteme, componente și soluții pentru protejarea dispozitivelor electronice de interferențe electromagnetice și căldură, precum și sisteme de conexiune wireless și antene.

În martie anul trecut, Laird a acceptat o ofertă de cumpărare din partea fondului de private equity Advent International, care evaluează grupul la 1,36 miliarde euro.

La finalul anului 2015, Laird a preluat Novero, fosta divizie de tehnologie auto a Nokia, de la moștenitorii omului de afaceri român Dinu Patriciu, decedat cu un an înainte, contra sumei de 65 milioane euro. Tranzacția face obiectul unui litigiu, în care Laird nu este implicată, între KMG International, divizia înregistrată în Olanda a gigantului energetic kazah de stat KazMunayGas, prin care acesta își controlează operațiunile din România, inclusiv rafinăria Petromidia a Rompetrol Rafinare, și una dintre moștenitoarele lui Patriciu, Melanie Anne Chen.

viewscnt
Afla mai multe despre
laird
centru design
deshidere
angajari
automobile conectate