TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă. „Ar fi păcat că acum, când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață.”

TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă. „Ar fi păcat că acum, când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață.”
scris 29 dec 2020

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă, investiție totală de 10 milioane de euro, din care 4,9 milioane euro sub formă de ajutor de stat.

 

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta este parte din investițiile de peste 32 milioane de euro pe care grupul le are în curs de implementare.

EXCLUSIV Robertino Georgescu și Dan Drăgulin discută cu Holcim achiziția stației de betoane Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robertino Georgescu și Dan Drăgulin discută cu Holcim achiziția stației de betoane Pipera

„Anul acesta am anunțat rezultate record, însă am fost limitați de capacitățile de producție. Faptul că lucrările de infrastructură au accelerat este un semn că în sfârșit România se mobilizează spre îndeplinirea obligațiilor pe care le are. Mai avem mult de lucru până să ajungem la un procent de 99% din populație conectată la apă-canal și gaz, precum vecinii noștri. Avem la dispoziție fonduri suplimentare atât pentru proiecte de apă-canal, cât și pentru irigații. Ar fi păcat că acum, când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață. Investim într-o fabrică nouă, dar odată cu asta investim în dezvoltarea producției românești, în dezvoltarea infrastructurii din România și contribuim la echilibrarea balanței comerciale” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Proiectul presupune construirea unei noi fabrici în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, jud. Bistrița-Năsăud și achiziționarea de utilaje de ultimă generație. În noua fabrică vor fi produse sisteme din polietilenă pentru apă, irigații și gaze naturale. Proiectul va fi finalizat în februarie 2022 și va crea 80 de noi locuri de muncă.

Căminele și țevile din polietilenă fabricate în urma investiției vor dubla capacitatea de producție a liniei de business Instalații a TeraPlast SA, pe aceste grupe de produse. Căminele TeraPlast sunt utilizate în rețelele de canalizare din domeniul industrial, rezidențial și chiar agricol. Țevile din polietilenă se adresează rețelelor de transport și distribuție apă potabilă, apă de uz general, gaze naturale, telecomunicații, canalizări sub presiune și irigații.

Compania se angajează să returneze ajutorul în decurs de 5 ani sub formă de contribuții salariale, impozit pe profit și impozite locale.

FOTO DIICOT și-a cumpărat sediu nou de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta CITEȘTE ȘI FOTO DIICOT și-a cumpărat sediu nou de la dezvoltatorul ungaro-israelian al moștenirii Gojdu de la Budapesta

Astfel, în urma celor 3 proiecte de investiții pentru care a primit acordurile de finanțare, Grupul TeraPlast va contribui la bugetul de stat cu 14,6 milioane de euro. Această sumă reprezintă contravaloarea ajutorului de stat acordat, suplimentară contribuțiilor structurii actuale a diviziei de mase plastice.

Pentru 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri consolidată de 225 milioane de euro, cu 12% mai mult decât în 2019.

Divizia de mase plastice a Grupului va înregistra un profit net de 4 ori mai mare decât în 2019, ajungând la 9 milioane de euro în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
polietilenă