Startup-ul antreprenorului român Octavian Pătrașcu, CAPEX.com, listat la bursa din Germania într-o tranzacție de 250 milioane dolari

Startup-ul antreprenorului român Octavian Pătrașcu, CAPEX.com, listat la bursa din Germania într-o tranzacție de 250 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Antreprenorul român Octavian Pătrașcu a obținut aprobările necesare de a lista  CAPEX.com la bursa  din Frankfurt, prin fuziunea cu NAGA Group AG (XETRA: N4G, ISIN: DE000A161NR7), companie prezentă pe  Xetra. Această fuziune strategică marchează un moment important pentru ambele companii și creează un grup evaluat la 250 milioane dolari .

Conform informațiilor Profit.ro, acțiunile noi emise în urma fuziunii vor fi lansate săptămâna viitoare, pe bursa din Frankfurt, acum având în piață 232 milioane acțiuni la un preț de 1 euro. Toate estimările analiștilor pentru următoarea perioadă sunt însă pozitive, cu target price-uri de peste 1 euro.

Urmărește-ne și pe Google News

În aprilie, NAGA Group, furnizor al SuperApp-ului financiar NAGA.com, a anunțat că Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a dat undă verde fuziunii cu CAPEX.com, cu un vot pozitiv istoric de 99,81%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry CITEȘTE ȘI OpenAI lucrează la Proiectul Strawberry

Tranzacția, structurată ca un schimb de acțiuni între cele două grupuri, permite acționarilor CAPEX.com să devină acționari majoritari ai NAGA Group AG, cu o participație de aproape 75%. Holdingul care acum deține ambele branduri va continua să fie tranzacționat la Bursa din Frankfurt.

Printre acționarii NAGA se regăsesc nume celebre, cunoscute la nivel mondial, precum FOSUN Group și Apeiron, fondul deținut de Christian Angermeyer care a investit prin Elevat3 în parteneriat cu Founders Fund deținut de Peter Thiel.

Noul grup va fi alcătuit din 24 de companii la nivel global, cuprinzând șapte licențe financiare proprii și peste 600 de angajați , cu operațiuni extinse în Europa, MENA (Orientul Mijlociu si Africa de Nord)  LATAM (America Latina) .Pe măsură ce grupul își consolidează operațiunile sub  brand-ul NAGA, se preconizează o creștere accelerată în anii următori.

Cu un cadru organizațional solid și o infrastructură tehnologică robustă, entitatea nou formată vizează o expansiune substanțială. Până în 2025, grupul preconizează venituri care să depășească 100 milioane euro anual, cu un EBITDA de peste 20 milioane euro.

Aceste ambiții sunt susținute de o bază de utilizatori în continuă creștere, cu peste 1,5 milioane de utilizatori înregistrați si o creștere anuală de peste 350.000 de noi utilizatori, si un volum de tranzacții de peste 300 miliarde euro în fiecare an. În primele 6 luni ale 2024, grupul combinat a generat venituri de peste 31,5 milioane euro, cu un EBITDA de  2.5 milioane euro.

Condus de Octavian Pătrașcu, CEO și acționar principal in noul grup, compania se concentrează pe furnizarea de soluții financiare de ultimă generație. Unul dintre obiectivele strategice principale este promovarea Naga „SuperApp” , o aplicație all-in-one care permite utilizatorilor să tranzacționeze, să investească și să gestioneze simplu si rapid tranzacțiile financiare zilnice. Astfel, NAGA dorește să îmbunătățească experiența clienților și să le ofere o abordare integrată a finanțelor personale.

FOTO Un român preia poziția de director de marketing Dacia, în locul francezului Nicolas Leitienne CITEȘTE ȘI FOTO Un român preia poziția de director de marketing Dacia, în locul francezului Nicolas Leitienne

Platforma NAGA este deja accesibilă clienților din România în limba engleză, iar din luna Octombrie, NAGA va lansa oficial versiunea în limba română, oferind astfel un acces mai facil și adaptat investitorilor locali,  conținut și produse personalizate pentru piața românească.

CAPEX.com este o platformă FinTech reglementată la nivel global, în creștere rapidă (80% CAGR în ultimii trei ani), cu licență Europeană și în Emiratele Arabe Unite (Abu Dhabi). CAPEX.com are o bază de peste 60.000 de utilizatori activi în 2023 și crește în medie cu peste 15.000 de utilizatori lunar. Compania a strâns până acum 31 de milioane dolari în multiple runde de finanțare, iar veniturile sale s-au dezvoltat rapid în ultimii trei ani, de la 26 de milioane dolari în 2021 la aproximativ 40 milioane dolari în 2023, în ciuda unui mediu de piață foarte dificil.

CAPEX.com operează cu mai mult de cinci licențe, inclusiv prestigioasa licență ADGM FSRA din Abu-Dhabi. Compania îl are ca CEO pe fondatorul Octavian Pătrașcu, fost acționar cheie care a condus creșterea brokerului  markets.com (2010-2015), ce aduce experiența unui mandat care a culminat cu vânzarea companiei cu 550 milioane dolari către Playtech.

NAGA este o companie FinTech germană de top, care oferă un SuperApp ce integrează într-o singură platformă tranzacționarea socială, investițiile în acțiuni, criptomonede și neobanking-ul, beneficiind de tehnologie avansată dezvoltată intern. Operând în peste 100 de țări și având 9 birouri locale, NAGA oferă o gamă diversificată de servicii financiare clasice, dar și pentru criptomonede. Platforma oferă si un card fizic VISA care permite conversia automată din crypto în fiat, precum și funcții de cashback, feed-uri sociale dinamice și funcții avansate de copy-trading, permițând utilizatorilor să replice automat strategiile traderilor de succes. Proiectată pentru o comunitate globală, NAGA furnizează un ecosistem financiar inclusiv și eficient pentru investiții, tranzacționare si  gestionarea finanțelor personale.

viewscnt
Afla mai multe despre
naga
capex.com
octavian pătrașcu