Holde Agri Invest, având investitori redutabili, a închis al doilea plasament privat pentru acțiuni și pregătește venirea la bursă în septembrie

Holde Agri Invest, având investitori redutabili, a închis al doilea plasament privat pentru acțiuni și pregătește venirea la bursă în septembrie
scris 15 iun 2020

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, a închis cu succes cel de-al doilea plasament privat pentru acțiuni, atrăgând 12 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori din București.

Oferta a fost lansată pe 11 iunie și închisă pe 12 iunie.

Urmărește-ne și pe Google News
Vlad Nistor, fondatorul CoinFlux, admite că a spălat peste 1,8 milioane dolari prin intermediul platformei de criptomonede CITEȘTE ȘI Vlad Nistor, fondatorul CoinFlux, admite că a spălat peste 1,8 milioane dolari prin intermediul platformei de criptomonede

„Întrucât am închis oferta anticipat, datorită suprasubscrierii, iar mulți investitori interesați nu au reușit să plaseze ordinele în timp util, vom depune toate diligențele să aducem cât mai curând posibil Holde pe piața AeRO. Considerăm succesul acestui plasament dovada că există un potențial mare pe piața de capital din România, iar investitorii au dorința de a sprijini afacerile antreprenoriale locale. Cu siguranță, vom continua să apelăm la diferite metode de finanțare pentru dezvoltarea activității companiei”, spune Iulian Cîrciumaru, Președintele Consiliului de Administrație Holde Agri Invest.

Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape. În prima etapă, au fost vândute acțiuni în valoare de aproximativ 2 milioane de lei acționarilor existenți la acel moment. În a doua etapă, compania a plasat 9.102.322 acțiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei pe acțiune. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Holde este de peste 50 de milioane de lei.

Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.

„Cele 12 milioane de lei pe care le-am atras în cadrul ofertei vor alimenta investițiile în spații de depozitare și sisteme de irigații, făcând astfel activitatea Holde mai rezistentă și independentă de factori externi. Agricultura este o industrie care are nevoie de investiții semnificative, mai ales la început de drum. Odată ce afacerea noastră va atinge o anumită dimensiune, vom putea apoi culege beneficiile acesteia pe termen nelimitat. Suntem pe calea cea bună în a transforma Holde într-un jucător de referință pe piața agricolă din România și mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată”, a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest. 

Rata de subscriere a ofertei a fost de 120%. 80 de investitori noi au participat la plasament, ceea ce înseamnă că Holde a ajuns la 132 de acționari, persoane fizice și juridice. SSIF Goldring și BRK Financial Group au fost consultanții autorizați care au asistat Holde în această tranzacție.

Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI. 

VIDEO Filmul \'\'Matrix 4\'\' va fi lansat de abia în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus CITEȘTE ȘI VIDEO Filmul ''Matrix 4'' va fi lansat de abia în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus

În urma listării, Holde va continua să utilizeze în mod activ diferite mecanisme de finanțare oferite de piețele de capital pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Una dintre metodele de creștere planificate deja de către management este achiziția de companii și extinderea terenului arabil prin schimb de acțiuni (share swaps) și majorări de capital prin aport in natură.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii șapte ani. Pentru a reuși acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziții de terenuri, precum și utilaje noi, spații de depozitare și sisteme moderne de irigații.

La începutul acestui an, Holde Agri Invest a finalizat cu succes oferta de plasament privat pentru acțiunile sale, atrăgând 10 milioane de lei de la 27 de investitori de pe Bursa de Valori București. Capitalul strâns în timpul plasamentului privat va fi utilizat pentru extinderea suprafeței lucrate prin achiziția de ferme agricole. Odată ce investițiile vor fi finalizate, Holde Agri Invest va avea cel puțin un total de 7.000 de hectare de teren în operare.

Tot la începutul anului, Profit.ro a anunțat că Holde Agri Invest a cumpărat firma Capriciu de Licuriciu Farm, un business de 15 ani al familiei Teodosiu, „doamna de fier“ a avocaturii românești.

Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest și împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri inovator din spatele Holde Agri Invest SA.

La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu.

După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari. Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere.

Modelul de business prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
bvb
bursa
credit
banca transilvania
capital
majorare