Grupul Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri și sisteme de siguranță auto din lume, taie posturi în Germania și le aduce în România

Grupul Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri și sisteme de siguranță auto din lume, taie posturi în Germania și le aduce în România

Sursa foto - Autoliv

scris 24 aug 2020

Grupul suedezo-american Autoliv, unul dintre cei mai mari producători de airbaguri și sisteme de siguranță auto din lume, cu vânzări anuale de peste 8,5 miliarde dolari, va transfera în România o parte din locurile de muncă în dezvoltare, logistică și administrație de la o fabrică din Germania, argumentând relocarea prin scăderea accentuată a vânzărilor și lipsa de perspective a unei recuperări pe piața auto.

Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Tăierea de posturi va fi operată la fabrica din Elmshorn (landul german Schleswig-Holstein), de unde Autoliv va transfera 70 de posturi spre România. Alte 200 de posturi în producție vor fi relocate spre Ungaria, grupul suedezo-american intenționând să oprească producția centurilor de siguranță la Elmshorn până la jumătatea anului 2023. În prezent, aproximativ 900 de persoane lucrează la Autoliv în Elmshorn.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline CITEȘTE ȘI Carrefour deschide primul hipermarket din Târgoviște și aduce opțiuni multiple de cumpărare, online și offline

Mișcarea face parte dintr-un plan mai amplu al Autoliv, în care 500 de locuri de muncă vor fi tăiate în toată Europa până la sfârșitul lunii martie 2021, ceea ce va impune și închiderea unor unități.

Ministerul Economiei din Schleswig-Holstein s-a arătat dezamăgit de această decizie, transmițând că este regretabil faptul că Autoliv nu a încercat să discute cu guvernul despre această mutare, ci că este preocupat "să crească profiturile mutându-se în Europa de Est”.

EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru

Autoliv, fondat în Suedia, a intrat în România în 1997. Tot atunci, grupul a fuzionat cu firma americană Morton. Autoliv are sediul în Stockholm și este listat la New York Stock Exchange.

În România, Autoliv are 10 fabrici și 2 centre de inginerie în șapte orașe - Brașov, Timișoara, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Onești și Iași.

În 2019 a avut afaceri de 3,89 miliarde lei (4 miliarde lei în 2018) și un profit net în scădere puternică, de la 160 milioane lei în anul precedent la 4 milioane lei, cu peste 8.500 de angajați.

În 2018, Autoliv a transferat în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics, reorganizată la finele anului 2017 sub forma unei firme independente, denumită Veoneer.

Producătorul american de genți de călătorie de lux Tumi, preluat de grupul Samsonite, a intrat în România CITEȘTE ȘI Producătorul american de genți de călătorie de lux Tumi, preluat de grupul Samsonite, a intrat în România

În noiembrie 2017, grupul a fost amendat de Comisia Europeană cu suma totală de 34 milioane euro, alături de alți producători de componente auto, pentru fixarea prețurilor.

Autoliv este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de siguranță auto, cu circa 72.000 de angajați în 27 de țări și o cotă de piață de peste 38% la nivel global. Compania are 12 centre tehnice în 9 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
autoliv
volane
auto
masini