Grupul Ameropa împrumută 324 milioane euro de la patru bănci pentru a refinanța toate liniile de credit vechi și a finanța noi nevoi de capital de lucru în țară

Grupul Ameropa împrumută 324 milioane euro de la patru bănci pentru a refinanța toate liniile de credit vechi și a finanța noi nevoi de capital de lucru în țară
scris 15 iul 2019

Grupul Ameropa, unul dintre cei mai mari traderi de cereale și producători de îngrășăminte chimice din România, a semnat o facilitate de credit tip revolving multivalută în valoare de 324 milioane euro cu un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română SA (BCR) și Raiffeisen Bank SA în calitate de aranjori  principali mandatați inițiali, bookrunners și bănci de structurare, împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și UniCredit Bank S.A., în calitate de aranjori principali mandatați și creditori. BCR a acționat și în calitate de agent de facilitate și garanții, precum și agent de documentație.

Ministrul Transporturilor - accident rutier în drum spre Guvern. Este la spital CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor - accident rutier în drum spre Guvern. Este la spital
Urmărește-ne și pe Google News

Facilitatea, a cărei maturitate poate fi extinsă până la trei ani, va fi folosită de combinatul Azomureș SA, Ameropa Grains SA și operatorul portuar Chimpex SA, deținute de Ameropa în România, pentru a consolida structura datoriilor financiare și a majora  valoarea acestora prin refinanțarea facilităților bilaterale existente și finanțarea noilor nevoi de capital de lucru. Facilitatea este compusă din două tranșe, o facilitate de credit tip revolving și o tranșă care poate fi utilizată sub formă de facilități auxiliare în scopuri diverse, inclusiv facilitați de tip ovedraft, scrisori de garanție si acreditive.

“Suntem foarte încântați că am semnat cu succes aceasta nouă facilitate. În plus față de refinanțarea liniilor existente într-o unică facilitate sindicalizată, aceasta permite entităților din România ale grupului Ameropa să-și mărească substanțial capacitățile de finanțare bancară. Succesul acestei tranzacții demonstrează calitatea ridicată a operațiunilor grupului în România și relațiilor sale strânse cu băncile, fiecare dintre acestea fiind și creditorii grupului la nivel global", spune Andreas Zivy, președinte al Grupului Ameropa. 

Pentru construirea noului terminal Chimpex de cereale de la Constanța, Ameropa a împrumutat, în 2016, de la BCR, 27 milioane de euro, pe termen de 10 ani. Facilitatea de credit a fost utilizată pentru construcția silozului de cereale cu capacitate de 200.000 de tone. Terminalul, cu o capacitate de procesare de peste 63.000 de tone, este complet automatizat și permite descprcarea simultană a cerealelor din tren, camioane și barje și încărcarea acestora în vase de tip Panamax de până la 63.000 de tone.

Fondată în 1948, Ameropa în Binningen, lângă Basel, este o companie elvețiană de producție și import export în domeniul cerealelor și îngrășămintelor. 

În România, grupul este cel mai mare exportator de cereale. În ultimii ani, Ameropa a făcut mai multe achiziții și investiții în țara noastră. Pe lângă combinatul de îngrășăminte Azomureș și operatorul portuar Chimpex SA (Fostul Comcereal Constanța), a preluat anul trecut  40% din firmele de distribuție Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, precum și facilități de depozitare în mai multe regiuni. 

Deține silozuri și magazii în Olt, Constanța, Brăila, Iași, Tulcea, Ialomița, Călărași, Teleorman, Timiș, iar anul trecut a mai cumpărat baza Sărulești de la Comcereal Fundulea, companie agricolă controlată de Constantin Dumitru, într-o tranzacție de 4 milioane de euro. Baza include un teren în suprafață totală de aproape 86.000 metri pătrați și construcții precum magazii, siloz, pavilioane de locuințe și birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
ameropa
trader
credit