Gigantul Siemens cumpără o unitate de producție din Oradea

Gigantul Siemens cumpără o unitate de producție din Oradea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2024
Siemens va achiziționa divizia de motoare industriale a companiei germane ebm-papst, inclusiv din România, de la Oradea, în contextul în care conglomeratul încearcă să își extindă businessul de automatizare a fabricilor, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania germană ebm-papst, care produce motoare electrice și ventilatoare de înaltă tehnologie, vrea să se concentreze pe tehnologia aerului și a încălzirii și, prin urmare, a scos la vânzare divizia cu 650 de angajați.
Urmărește-ne și pe Google News

Banca Națională a Elveției a redus dobânda cheie, o premieră post-pandemie în rândul marilor bănci centrale CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției a redus dobânda cheie, o premieră post-pandemie în rândul marilor bănci centrale

"Se potrivește perfect în portofoliul de produse de la Siemens. Ocupăm o nișă în care Siemens are un gol", a declarat pentru Reuters directorul executiv al ebm-papst, Klaus Geissdoerfer.

ebm-papst și-a început activitatea  în Oradea în decembrie 2017 cu o echipă locală mică de 17 angajați. Între timp, a ajuns la 450 de angajați.
 
În 2022, datele publicate de Ministerul de Finanțe indică afaceri de 308,4 milioane lei pe plan local și un profit de 8,6 milioane lei.
FOTO Investitorii Cristian și Teo Mercioniu cumpără un teren în apropiere de Piața Victoriei, pentru prima clădire din București cu izolație din lână de oaie CITEȘTE ȘI FOTO Investitorii Cristian și Teo Mercioniu cumpără un teren în apropiere de Piața Victoriei, pentru prima clădire din București cu izolație din lână de oaie

Grupul ebm papst este lider mondial în producția de motoare electrice și ventilatoare. Compania a investit la Oradea circa 16,5 milioane de euro, unde are mai multe unități de producție, inclusiv de motoare electrice.

Grupul german Siemens are în România peste 2.000 de angajați,  fiind prezent în țară cu patru fabrici, în Sibiu și Buziaș, precum și patru centre de cercetare-dezvoltare, în București, Brașov și Cluj-Napoca.
 
Și în România grupul a trecut printr-un proces de divizare parțială, separând divizia de gaze naturale și electricitate (Gas and Power) și redenumind-o Siemens Energy. 
FOTO Tentativă de fraudă în România cu oferte McDonald\'s CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă în România cu oferte McDonald's

În România, grupul Siemens avea, înainte de separarea diviziei Gas and Power, circa 700 de angajați. Dintre aceștia, circa 150 lucrau la divizia de gaze și electricitate.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens
motoare electrice
ebm-papst