FOTO Mesaj viral de concediere - Intuit schimbă 1.800 de angajați din cauza AI. "Ați scăpat dacă nu a venit până dimineața un e-mail!"

FOTO Mesaj viral de concediere - Intuit schimbă 1.800 de angajați din cauza AI. "Ați scăpat dacă nu a venit până dimineața un e-mail!"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 iul 2024

Compania americană Intuit, dezvoltatorul TurboTax și QuickBooks, concediază 1.800 de angajați, reprezentând 10% din forța sa de muncă, CEO-ul Sasan Goodarzi spunând că operațiunea nu este rezultatul reducerii costurilor, ci mai degrabă al investiției sale în inteligența artificială.

Angajații concediați ar urma să fie înlocuiți cu alții, mai buni pentru tehnologia AI.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Carrefour declanșează în România o operațiune majoră de fuziune CITEȘTE ȘI DOCUMENT Carrefour declanșează în România o operațiune majoră de fuziune
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Compania este furnizor de software de afaceri, specializată în software financiar. Are sediul în Mountain View, California, fiind lansată în 1983.

„Companiile care nu sunt pregătite să profite de această revoluție AI vor rămâne în urmă și, în timp, nu vor mai exista”, argumentează acesta.

VIDEO Record mondial atins cu o navă construită în România CITEȘTE ȘI VIDEO Record mondial atins cu o navă construită în România

El susține, de asemenea, că majoritatea angajaților disponibilizați „nu au îndeplinit așteptările” și că ultima lor zi la companie va fi pe 9 septembrie.

„Am ridicat semnificativ ștacheta așteptărilor noastre privind performanța angajaților, ceea ce a dus la părăsirea companiei a aproximativ 1.050 de angajați care nu îndeplinesc așteptările și despre care credem că vor avea mai mult succes în afara Intuit”, spune CEO-ul referindu-se strict la aceștia.

FOTO Wizz Air lansează o schemă specială de culori CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air lansează o schemă specială de culori

De asemenea, Intuit va reduce numărul de directori ai companiei cu 10%. În plus, angajații de la sediile din Edmonton și Boise vor fi fie forțați să se mute, fie să își găsească un alt loc de muncă, deoarece Intuit plănuiește să închidă acele birouri.

CEO-ul își mai anunță angajații că vor scăpa de concediere doar dacă nu primesc până dimineața un e-mail în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
intuit
mailchimp