Fostul unicorn vedetă WeWork avertizează asupra unor „îndoieli substanțiale” cu privire la capacitatea sa de a supraviețui

Fostul unicorn vedetă WeWork avertizează asupra unor „îndoieli substanțiale” cu privire la capacitatea sa de a supraviețui
scris 9 aug 2023

Gigantul serviciilor de partajare a birourilor WeWork, care se confruntă cu dificultăți de ani de zile, a avertizat organismul de supraveghere a pieței bursiere din SUA că se teme pentru supraviețuirea sa. „Există îndoieli substanțiale cu privire la capacitatea companiei de a-și continua activitatea”, a declarat WeWork într-un document depus la SEC și citat de Le Figaro.

Potrivit companiei, cauzele au fost pierderile financiare, nevoia de lichidități și scăderea numărului de chiriași. Aceasta a precizat că a pierdut miliarde de dolari în primele șase luni ale acestui an, din cauza scăderii cererii legate de condițiile economice precare. Acțiunile WeWork au scăzut cu aproape 24%, la 16 cenți, în tranzacțiile electronice de după închiderea ședinței de marți.

Urmărește-ne și pe Google News
PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Lucian Alexandru Toader, fondator Alt.Real: Ne dorim ca în următorii 2 ani să ne extindem și în Europa de Sud-Est. Oportunitatea e una clară CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Lucian Alexandru Toader, fondator Alt.Real: Ne dorim ca în următorii 2 ani să ne extindem și în Europa de Sud-Est. Oportunitatea e una clară

Soarta companiei WeWork, cu sediul la New York, depinde de „executarea cu succes a planului conducerii de îmbunătățire a lichidității și profitabilității companiei”, a precizat compania în documentul depus la SEC. Aceasta are în vedere restructurarea, negocierea unor condiții de închiriere mai favorabile, creșterea numărului de chiriași și poate chiar emiterea de datorii sau vânzarea de active, arată G4Media.ro.

Cândva un start-up vedetă, WeWork a strâns miliarde de dolari de la grupul SoftBank. Dar managementul controversat al fondatorului său, Adam Neumann, a îngrijorat investitorii, care au sfârșit prin a-l înlătura în 2019. Apoi, pandemia a golit birourile, iar compania nu a reușit să își revină, în timp ce cererea de spații de afaceri a scăzut odată cu ascensiunea teleworkingului.

David Tolley, membru al consiliului de administrație al WeWork, a preluat funcția de CEO interimar în luna mai, înlocuindu-l pe Sandeep Mathrani, veteranul din industria imobiliară care i-a succedat lui Adam Neumann în 2020. Prăbușirea WeWork, care a fost evaluată la 47 de miliarde de dolari, a afectat serios imaginea miliardarului japonez Masayoshi Son, directorul general și fondatorul grupului SoftBank, reputat ca fiind un vizionar în domeniul tehnologiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
wework
birouri