Fondurile de pensii NN - cel mai mare cumpărător în tranzacția majoră pe acțiunile TeraPlast

Fondurile de pensii NN - cel mai mare cumpărător în tranzacția majoră pe acțiunile TeraPlast
scris 28 mai 2020

Fondurile de pensii administrate NN au ajuns la o deținere de 11,63% din acțiunile grupului TeraPlast, fiind cei mai mari cumpărători în tranzacția recentă și în care au realizat o achiziție în valoare de 17,34 milioane lei.

Bursa de Valori București a fost notificată cu privire la apariția celui mai mare cumpărător în tranzacția cu 106,07 milioane de acțiuni TeraPlast Bistrița (TRP), reprezentând 7,93% din capitalul social al producătorului de materiale de construcții. Astfel, fondurile de pensii NN și-au suplimentat deținerea la 11,63% dn titlurile societății, după ce anterior aveau o participație de 7,00%. Aceasta înseamnă că cel mai mare jucător din piața pensiilor private din România a asigurat 58,39% din contrapartea la cumpărare a ofertei publice accelerate cu o valoare de 29,70 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Fondul de pensii de la Pilonul 2, cu contribuții obligatorii, a acumulat 10,99% din titlurile TeraPlast, conform raportării, în timp ce fondul NN Optim are o deținere de 0,40% din titluri, iar fondul NN Activ are o participațe de 0,23% din capitalul social. Nu sunt notificări cu privire la vânzători, însă zvonuri din piață îi indică pe cei de la Marley Magyarország ca organizatori ai ofertei. De asemenea, investitori din piață îi indicau printre cumpărători pe fondatorii Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, însă raportarea de ieri a NN arată că, și dacă ar fi așa, nu sunt cei mai mari ca parte în tranzacție.

ULTIMA ORĂ Ministerul Economiei cere Nuclearelectrica să rupă relațiile cu partenerul chinez la proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ministerul Economiei cere Nuclearelectrica să rupă relațiile cu partenerul chinez la proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

La jumătatea acestei luni, după ce anunța că a trecut peste primele trei luni cu profit, TeraPlast a transmis că trece la concedieri, pregătindu-se să disponibilizeze 8,9% din forța de muncă totală.

"Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, aduce în atenția acționarilor săi și a publicului investitor precizări cu privire la evoluția activității grupului din prima jumătate a anului 2020. Această informare preliminară vine în contextul mediului de afaceri volatil și a incertitudinii din această perioadă. Astfel, pentru primul semestru al anului 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri de peste 470 milioane de lei, în creștere cu 15% comparativ cu primul semestru al anului 2019", arată grupul.

Hidroelectrica așteaptă peste o lună OK-ul oficial din partea Guvernului pentru a depune ofertă de cumpărare a activelor CEZ din România CITEȘTE ȘI Hidroelectrica așteaptă peste o lună OK-ul oficial din partea Guvernului pentru a depune ofertă de cumpărare a activelor CEZ din România

Pentru primul trimestru din 2020, Grupul TeraPlast a anunțat afaceri de 208,9 milioane de lei, în creștere cu 20% față de perioada similară din 2019, și o EBITDA de 17,4 milioane de lei, cu 32% mai mult decât a înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Principalele motoare de creștere în primul trimestru au fost fabrica din Serbia și linia de business Instalații, datorită evoluției pozitive a lucrărilor de infrastructură. Acestea și-au păstrat tendința pozitivă și în trimestrul 2 din 2020 și se reflectă în estimările pentru primul semestru.

"La nivelul Grupului TeraPlast au fost implementate în ultimele două luni măsuri de protecție a business-urilor și a angajaților pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Au fost luate măsuri stricte de igienă și protecție, precum și de aliniere a costurilor fixe la noile volume de business. Parte din aceste măsuri este și reducerea temporară a salariilor management-ului grupului cu proporții cuprinse între 25% și 50%", arată comunicatul.

Cumpărătorii de la NN au fost activi în etapa scăderilor bursiere din această primăvară antrenată de criza noului coronavirus, depășind reperul unor dețineri de 10% atât la Fondul Proprietatea (FP), cât și la Banca Transilvania (TLV).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
materiale de constructii
bvb