Explozie într-o uzină BASF, acțiunile cad

Explozie într-o uzină BASF, acțiunile cad
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la uzina principală a gigantului chimic german BASF din Ludwigshafen, în vestul Germaniei, și s-a soldat cu rănirea ușoară a 14 persoane, a anunțat grupul într-un comunicat citat de AFP.

Cauzele exploziei sunt încă în curs de investigare, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Câștigător decis pentru un nou drum național CITEȘTE ȘI FOTO Câștigător decis pentru un nou drum național
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pompierii de la uzină au reușit să stingă incendiul o oră mai târziu, dar "nivelurile de hidrocarburi" în uzină și în jurul acesteia erau "ușor mai ridicate", a precizat grupul. În restul orașului, nu a existat "niciun pericol pentru populație, dincolo de disconfortul provocat de mirosuri și obstrucționarea vederii", a declarat consiliul municipal Ludwigshafen într-un comunicat.

"Cetățenii au fost sfătuiți să țină ferestrele și ușile închise și să oprească aerul condiționat ca măsură de precauție", potrivit sursei.

2K Telecom, controlat de fratele lui Sebastian Ghiță - în faliment la cererea Orange Romania CITEȘTE ȘI 2K Telecom, controlat de fratele lui Sebastian Ghiță - în faliment la cererea Orange Romania

În 2016, la această uzină s-au mai produs o explozie și un incendiu care au ucis cinci persoane. Aproximativ 39.000 de angajați lucrează aici.

În jurul orei 16:00, ora României, prețul acțiunilor BASF scăzuse cu 2% pe Dax, indicele principal al bursei din Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
basf
vanzare