Grupul german Continental a investit 2,5 milioane de euro într-un sistem de generare a energiei la fabrica de componente electronice din Timișoara, investiție ce ar urma să reducă costurile și să eficientizeze producția.
Sistemul asigură 38% din energia necesară facilității de producție. Noua tehnologie funcționează exclusiv pe bază de gaz, cu ajutorul căruia fabrica de componente electronice își asigură energia electrică necesară alimentării constante a echipamentelor vitale folosite în liniile de producție și a sistemelor de climatizare. De asemenea, sistemul asigură și apă fierbinte la 90ºC cu dublă utilitate: utilizare directă pentru sistemul de încălzire a clădirii pe timpul iernii și răcirea acesteia prin intermediul răcitoarelor de absorbție. Apa răcită se producea utilizând energia electrică (de la furnizor privat), iar apa caldă utilizând centrale termice dedicate pe gaz.
Independența parțială dobândită prin integrarea acestui sistem de energie regenerabilă sporește sustenabilitatea serviciilor oferite de către locația din Timișoara și diminuează considerabil costurile aferente consumului de energie electrică. Noul concept are un impact pozitiv și asupra mediului prin reducerea cu 14% a emisiilor de gaze cu efect de seră și ai altor poluanți ai aerului datorată unui consum mai mic de combustibilul folosit pentru producerea energiei necesare și a eliminării pierderilor survenite prin distribuția uneori instabilă.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fabrica din Timișoara, deschisă în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România.
Continental avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajați care lucrau în centrele de inginerie și în unitățile de producție. Compania a finalizat recent lucrările de extindere a centrului de cercetare și dezvoltare din Iași, un imobil cu 8 niveluri presupunând o investiție de 27 de milioane de euro.