Britanicii de la Vast Resources au atras o finanțare de 901.417 de lire sterline (circa 1 milion de euro), fondurile fiind destinate minei polimetalice de la Băița Plai.
Cu banii strânși, compania va accelera campania de foraj și testele de producție la Băița Plai, unde rezultatele de până aum sunt peste estimări. Accelerarea proiectului va ajuta compania și să refinanțeze datoria minei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Vast Resources a primit aprobarea finală de la ANRM în vederea redeschiderii minei Băița Plai în 2018. Mina a fost închisă în 2013.
Recent, britanicii l-au numit pe Adrian Bădiță, cu o experiență anterioră în industrie de circa 20 de ani, în funcția de director general al minei de la Băița Plai.
CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața de fuziuni și achiziții a căzut la minimul din 2016, scădere accentuată de coronavirus. "Criza este ceva ce generația noastră nu a mai văzut. Când bursele pică cu 30%, speri doar să poți renegocia."
Compania britanică operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila. Noua carieră de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic extins, cu o unitate de procesare comună, ce va înlocui actuala unitate din Iacobeni.
Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur. Compania are în vedere noi lucrări de forare pentru a confirma și evalua depozitele, care ar putea fi transformate într-o nouă sursă de minereuri pentru viitorul complex metalurgic.
În 2018, compania a preluat o participație indirectă de 29,41% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului (perimetrul Blueberry), situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană, în așa-numitul “patrulater aurifer” din Munții Apuseni.