BAT lucrează la un potențial vaccin pentru COVID-19 folosind planta de tutun, printr-o subsidiară de biotehnologie din SUA

BAT lucrează la un potențial vaccin pentru COVID-19 folosind planta de tutun, printr-o subsidiară de biotehnologie din SUA
scris 1 apr 2020
Subsidiara de biotehnologie a British American Tobacco (BAT), Kentucky Bioprocessing (KBP), dezvoltă un posibil vaccin pentru COVID-19, aflat în prezent în faza de testare pre-clinică. 

Vaccinul aflat în dezvoltare folosește o tehnologie aparținând BAT de creștere rapidă a plantei de tutun.
Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție imobiliară a anului trecut, amenințată de COVID-19. Vânzarea portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle către AFI Europe a fost suspendată

KBP a clonat recent o porțiune a secvenței genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potențial antigen – o substanță care induce un răspuns imun corpului și stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat și se află, în prezent, în testarea pre-clinică.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Chiar dacă KBP are un caracter comercial, intenția este ca efortul depus pentru dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19 să fie non-profit, susține compania. BAT explorează în prezent parteneriate cu agenții guvernamentale pentru a putea intra în etapa de studii clinice cât mai repede posibil. Prin intermediul colaborărilor cu autoritățile și cu alte centre de producție, BAT crede că ar putea fi produse între 1 și 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână.
 
Subsidiara din Statele Unite a BAT, Reynolds American, a achiziționat KBP în 2014, cu scopul de a folosi tehnologia unică de extracție a tutunului dezvoltată de aceasta pentru a contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse fără ardere.

„KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâți să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie”, afirmă Dr David O’Reilly, Director de Cercetare Științifică la BAT.
 
În 2014, KBP a dezvoltat ZMapp, pentru tratarea Ebola,  împreună cu compania Mapp Biopharmaceuticals și în parteneriat cu Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate și Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA).
viewscnt
Afla mai multe despre
bat
british american tobacco
tutun
vaccin tutun
vaccin covid-19
kentucky bioprocessing
kbp coronavirus