Pentagonul cere o mărire considerabilă a bugetului, invocând amenințările din partea Rusiei, Chinei și Coreei de Nord

Pentagonul cere o mărire considerabilă a bugetului, invocând amenințările din partea Rusiei, Chinei și Coreei de Nord
scris 13 feb 2018

Pentagonul cere o mărire considerabilă a cheltuielilor militare în 2019 și dorește să fie aprobat un buget de 686 de miliarde de dolari de către Congres, unul dintre cele mai mari din istoria SUA, invocând un pericol iminent tot mai mare din partea Rusiei și a Chinei, transmite CNN.

Susținând propunerea, Donald Trump a declarat că armata americană ar deveni mai puternică decât oricând și ar „crește arsenalul pentru fiecare armă”.

Urmărește-ne și pe Google News

“Competiția extraordinară pentru putere, nu terorismul, a devenit principala provocare pentru prosperitatea și securitatea SUA”, a declarat consilierul Secretarului Apărării, David L. Norquist.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

“Începe să devină destul de clar că Rusia și China vor să schimbe lumea în concordanță cu modelul lor autoritar, având drept de veto asupra deciziilor economice, diplomatice și de securitate ale altor țări”, se arată în documentul privind propunerea de buget.

Parlamentarii încearcă din nou înființarea notariatelor de stat, cu argumentul reducerii tarifelor, deși UNNP și Justiția s-au opus CITEȘTE ȘI Parlamentarii încearcă din nou înființarea notariatelor de stat, cu argumentul reducerii tarifelor, deși UNNP și Justiția s-au opus

Beijingul “se folosește de măsuri economice pentru a-și intimida vecinii în timp ce militarizează zona Mării Chinei de Sud”.

“China dorește o hegemonie în zona Indo-Pacificului pe termen scurt”, susține documentul, dar pe termen lung, obiectivul este “să ajungă la o dominație globală”.

De asemenea, documentul confirmă informațiile conform cărora China construiește insule lângă Marea Chinei de Sud.

Săptămâna trecută, site-ul oficial al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez (PLA) a publicat un articol în care lăuda patrulele avioanelor de luptă Su-35 din zonă.

Patrulele avioanelor de război arată “obiectivele PLA de a conduce misiuni într-o nouă eră și să mențină suveranitatea națională și interesele maritime și de securitate”, susține Wang Mingzhi, un professor din cadrul Academiei PLA în articol.

Dezvoltarea forțelor aeriene chineze face parte din eforturile la scară largă ale Chinei de a-și dezvolta capacitățile militare. Anul trecut, China a inaugurat noi nave de război și a deschis oficial prima bază militară în afara granițelor în Dijbouti, o țară situată în estul Africii.

De asemenea, planul pentru buget pune accent și pe rachetele antiaeriene, sisteme care sunt considerate cheie pentru a putea răspunde amenințării programului nuclear al Coreei de Nord.

Documentul Pentagonului susține și că “Rusia a încălcat granițele țărilor vecine și dorește să aibă drept de veto asupra deciziilor economice, diplomatice și de securitate ale vecinilor”. De asemenea, Moscova încearcă să “distrugă NATO”.

Avioanele de război din Rusia au fost implicate în incidente care au fost aproape să se soldeze cu coliziuni cu avioanele de război americane deasupra Mării Negre și Siriei în ultimele luni.

“Sincer, trebuie să o facem fiindcă și alții o fac”, a spus Trump. “Dacă ei se opresc, ne oprim și noi, doar că ei nu se opresc. Așa că dacă ei nu o vor face, noi o să fim atât de mult în fața celorlalți, cum nu ați mai văzut vreodată”, a adăugat președintele american.

Conform noului buget, vor fi cumpărate 10 nave de luptă, câteva duzine de avioane militare F-35 și avioane F/1-18 capabile să transporte alte aeronave.

Propunerea ar aduce încă 25.900 de soldați în armată iar până în 2023 forțele militare vor crește cu 56.600 de membri, Departamentul pentru Apărare va recruta de asemenea, piloți, lucrători de mentenanță și experți în securitatea cibernetică. De asemenea, salariile soldaților vor crește cu 2.6% în 2019, aceasta fiind cea mai mare creștere din 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
pentagon
buget
rusia
china
coreea de nord