Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele pentru un împrumut de 500 de milioane de euro

Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele pentru un împrumut de 500 de milioane de euro
scris 26 nov 2020

Ministerul Finanțelor Publice a terminat fără succes o emisiune de obligațiuni în euro pe piața internă, considerând prea mare randamentul cerut de investitori.

Obligațiunile cu scadența în aprilie 2025 au atras oferte de aproape 1,2 miliarde de euro la un prospect de 500 de milioane de euro. Deși cererea a fost ridicată, MFP a considerat prea mare randamentul mediu de 0,695%. La finele lunii august, Finanțele emiteau obligațiuni de 495 de milioane de euro pe o scadență mai scurtă – decembrie 2023 -, la un randament de 0,99%.

Urmărește-ne și pe Google News
Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale CITEȘTE ȘI Franța a notificat marile companii din sectorul tehnologiei, între care Facebook și Amazon, că în decembrie trebuie să plătească taxa pe servicii digitale
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În această săptămână, Guvernul a împrumutat din piețele externe 1 miliard de euro pe 9 ani la 1,46% și 1,5 miliarde de euro pe 20 de ani la 2,65%. În total, MFP a luat 8,8 miliarde de euro și 3 miliarde de dolari din piețele externe.

Din piața internă, cel mai recent împrumut în valută fusese cel de 1,65 miliarde de euro pe 2 ani la un randament de 0,39% pe an.

Împrumuturile în valută merg în rezerva de valută ținută la Banca Națională.

Necesarul de finanțare din acest an este de aproape 144 de miliarde de lei, din care deficitul reprezintă 96 de miliarde de lei sau circa 9% din produsul intern brut, și a fost acoperit deja. Sumele împrumutate pe final de an vin să acopere finanțarea de anul viitor, în condițiile în care și deficitul așteptat va fi unul ridicat, anunțat de ministrul Florin Cîțu la 7% din PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligatiuni
titluri de stat
ministerul finantelor
datorie publica