PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Mădălina Meghișan-Toma, prodecan în cadrul BBS: Deschiderea propriei afaceri este o motivație importantă pentru studenții programelor de MBA. Cel mai important este spiritul antreprenorial care se dezvoltă. Mulți studenți vin cu o idee de business și, la finalul programului de MBA, ajung să pună pe picioare un startup

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit – Mădălina Meghișan-Toma, prodecan în cadrul BBS: Deschiderea propriei afaceri este o motivație importantă pentru studenții programelor de MBA. Cel mai important este spiritul antreprenorial care se dezvoltă. Mulți studenți vin cu o idee de business și, la finalul programului de MBA, ajung să pună pe picioare un startup
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 08:00

Bucharest Business School, școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București, oferă trei programe de MBA: INDE MBA, ROCA Executive MBA și Energy MBA.

Programul INDE MBA este cel mai vechi program de acest tip din România, fiind înființat în anul 1991. Programul INDE MBA este organizat de către ASE prin Bucharest Business Scool, în parteneriat cu CNAM Paris (Conservatoire National des Arts et des Metiers). Astfel, în cadrul programului predau atât profesori de la CNAM Paris, cât și profesori de la ASE, alături de specialiști din mediul de afaceri. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
VIDEO PROFIT NEWS TV Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School: Avem cea mai mare comunitate de absolvenți de programe MBA din România. Școala își propune să devină principalul hub de cunoaștere din Sud-Estul Europei CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Vasile Alecsandru Strat, Decan Bucharest Business School: Avem cea mai mare comunitate de absolvenți de programe MBA din România. Școala își propune să devină principalul hub de cunoaștere din Sud-Estul Europei

Programul deține acreditarea internațională AMBA (Association of MBA’s), dar și acreditarea națională ARACIS. „Acest lucru atestă, pe baza standardelor de calitate, capacitatea Bucharest Business School de a oferi programe educaționale conform cerințelor actuale ale beneficiarilor de formare. Absolvenții acestui program obțin la finalul studiilor două diplome: o diplomă de MBA eliberată de CNAM Paris și o diplomă de Masterat în Administrarea Afacerilor, eliberată de ASE București.”

Conform cercetării pe piața de profil realizate de către AMBA la nivel mondial, criteriile avute în vedere pentru alegerea unui program de tip MBA sunt: în primul rând acreditarea programului. Vorbim despre acreditarea internațională a programului, ceea ce noi deținem. De asemenea, ce îi mai interesează pe studenți este modalitatea de organizare a cursurilor. Cursurile se desfășoară în format hybrid, adică atât în format online (30%), cât și cu prezentă fizică (70%) în cadrul campusului Bucharest Business School”, spune, la emisiunea Educație cu Profit de la PROFIT NEWS TV, Mădălina Meghișan-Toma, Prodecan al Bucharest Business School.

Marian Gheorghe, manager de vânzări în sectorul de Agribusiness în cadrul unei companii multinaționale, spune că a ales să urmeze programul INDE MBA atât pentru dezvoltarea personală, dar mai ales pentru cea profesională. Un astfel de program le oferă multiple beneficii celor care vor să urmeze o carieră în management sau să intre în antreprenoriat, alături de beneficii pe plan personal.

„Unul dintre motivele pentru care am vrut sa merg către programul INDE MBA organizat de BBS a fost și  acreditarea AMBA. Curricula unui program de tip MBA mi s-a părut mult mai la curent cu ceea ce se întâmplă în businessul de astăzi. Am avut câteva motivații, precum dezvoltarea profesională, dar și cea personală și trecerea în antreprenoriat. Chiar dacă sunt angajat la o multinațională, faptul că am absolvit programul INDE MBA m-a făcut să văd lucrurile un pic mai de sus, să fac o analiză completă a tuturor pașilor pe care trebuie să-i ai în vedere atunci când pui la punct un business, care să și funcționeze bineînțeles”, precizează Marian Gheorghe.

PROFIT NEWS TV Alexandru Croitoru, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu: Generația Z comunică mai degrabă prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real, construit pe vorbe complexe CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Croitoru, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu: Generația Z comunică mai degrabă prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real, construit pe vorbe complexe

El punctează și că programele de MBA de la Bucharest Business School „forțează” studenții să iasă în primul rând din zona lor de confort. „Acest program m-a ajutat de exemplu să văd lucrurile un pic diferit în ceea ce privește implementarea unui produs în piață sau a unui serviciu și mai apoi am înțeles cum putem extrage beneficiile lui. În cadrul acestui program ești, de cele mai multe ori, scos din zona de confort, ceea ce te face să gândești un pic diferit, să vezi un pic diferit lucrurile și să ai o altă abordare decât cea pe care o ai în cultura organizațională din care faci parte sau decât cea pe care ți-ai însușit-o de-a lungul timpului”, mai spune acesta.

După absolvirea acestui program, Mădălina Meghișan-Toma afirmă că, în general, participanții își doresc fie să schimbe angajatorul și domeniul de activitate, fie să schimbe doar angajatorul, dar să-și păstreze domeniul de activitate, fie să rămână în compania în care activează deja, dar pe o poziție de senior level sau să își deschidă propria afacere. „Deschiderea propriei afaceri este o motivație importantă pentru studenții programelor de MBA. Cel mai important este spiritul antreprenorial care se dezvoltă. Mulți studenți vin cu o idee de business și, la finalul programului de MBA, ajung să pună pe picioare un startup”, precizează prodecanul BBS.

Programul INDE MBA mai oferă studenților și absolvenților acces la o rețea internațională. „În cadrul programului, studenții vor realiza o vizită de studiu la CNAM Paris, iar la începutul lunii iulie vor pleca la Universitatea Berkeley, unde vor avea oportunitatea să viziteze incubatoare și acceleratoare de afaceri, să lucreze alături de studenții de la CNAM Paris, dar și de cei de la Berkeley pe diverse proiecte. Pentru a facilita această interacțiune internațională, se organizează vizite de studiu tematice pe diverse domenii precum energie, tehnologie, inovație. Încercăm constant să venim în sprijinul studenților pentru a le oferi cea mai bună formare în domeniul antreprenorial”, mai spune Mădălina Meghișan-Toma.

”Din perspectiva angajatorilor, principalele competențe cerute pe piața forței de muncă sunt: adaptabilitate, reziliență, inovație, rezolvarea problemelor într-un timp cât mai scurt, leadership, competențe tehnologice și capacitatea de a analiza volume mari de date.”, Mădălina Meghișan-Toma

”Ceea ce este foarte important, în urma absolvirii unui program de MBA, absolvenții capătă încredere în sine, aceștia se simt mult mai pregătiți profesional pentru a face față provocărilor dintr-un mediu competitiv, interacționează mult mai ușor cu resursa umană, de aici rezultând o accelerare a carierei.”, Mădălina Meghișan-Toma  

Candidații trebuie să îndeplinească câteva condiții, pentru a se înscrie în cadrul programului INDE MBA: să dețină o diplomă de licență, să aibă minim 3 ani de experiență pe piața muncii și să vorbească fluent limba Engleză. Înscrierea și admiterea candidaților se desfășoară în perioada 01 februarie - 28 septembrie 2024 .

viewscnt
Afla mai multe despre
mădălina meghișan-toma
bbs