VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Președinte CONAF: Am reușit să urc ia românească pe marile podiumuri internaționale ale modei. Produselor românești le trebuie o strategie

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Președinte CONAF: Am reușit să urc ia românească pe marile podiumuri internaționale ale modei. Produselor românești le trebuie o strategie
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris joi, 16:00

Elaborarea strategiilor pentru produselor românești trebuie să urmărească competitivitatea acestora, și nu doar pentru piața românească, ci și pentru cea externă, spune Cristina Chiriac, președintele Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la Maratonul Made in Romania, organizat de PROFIT NEWS TV. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Auchan, Carmistin, Kaufland, Liberty Steel

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

"Nu putem extrage produsul românesc sau business-ul românesc din acest termen extrem de important pentru mediul de economic din România, și anume competitivitate economică. Atunci când ne raportăm la un produs românesc, trebuie să gândim o strategie astfel încât el să devină competititv nu doar pe piața internă, ci și pe piața externă. În consecință, este nevoie de un balans extrem de fragil în ceea ce privește cererea și oferta. Și intervin aici mai multe puncte de vedere, pe care atât antreprenorul, cât și strategiile fiscale pe care România le are trebuie să fie corelate, astfel încât să dăm dovadă că, prin acei producători autohtoni, România poate să promoveze la nivel național și internațional produse care sunt bine primite și care vor contribui la PIB-ul României, produse care vin cu valoare adăugată. România are producători pe câteva segmente extrem importante, dar cred că este loc de mai bine", a afirmat Chiriac.

Ea a adăugat că rolul antreprenorului este unul extrem de fragil în România, atâta timp cât predictibilitate lasă de dorit.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. General Manager Liberty Galați: Sunt necesare investiții de sute de miliarde euro pentru atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon, care ar trebui să fie mai realiste CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. General Manager Liberty Galați: Sunt necesare investiții de sute de miliarde euro pentru atingerea țintelor de reducere a emisiilor de carbon, care ar trebui să fie mai realiste

"Antreprenorul este obișnuit să lucreze cu planuri pe mai mulți ani. Spre exemplu, dacă el merge la export și contractează un anumit produs pentru a-l vinde pe o anumită piață, el nu face respectiva contractare pentru o lună sau două luni, el calculează costul de producție, care este marja de profit, el contractează pe o perioadă mai lungă de timp, de câțiva ani, cu marjă variabilă a profitabilității. Llipsa de predictibilitate impactează mediul economic, inclusiv antreprenorii care fac export, și toate aceste lucruri se reverbrează în profitabilitatea acelor antreprenori", a mai spus reprezentanta CONAF.

Ea a afirmat că balanța comercială a României este pe deficit, importurile fiind mai mari decât exporturile, cu toate că antreprenorii români își doresc foarte mult să exporte și, astfel, să creeze locuri de muncă și pentru a face investiții.

"În urmă cu 10 ani, business-ul cu ii nu avea o cererea semnificativă. Acest business este unul național, nu poți să vinzi o iei unei franțuzoiace, nu poți să vii cu istoria neamului românesc. Eu am pornit acest business cu sentimentul de a dezvolta ceva pentru mediul rural, am vrut să creez niște locuri de muncă în mediul rural și de a întreține câteva familii. A fost un sentiment de responsabilitate, pe care n-am știut cât îl voi duce, dar au trecut 10 ani, a venit și pandemia, s-a lucrat mult pe stoc, n-am renunțat la niciunul din locurile de muncă implicate în acest proiect", a spus reprezentanta CONAF.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Ministrul Economiei anunță când va fi lansată noua ediție a Start Up Nation. Ce ce întâmplă cu programele Femeia Antreprenor și Construct Plus CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Made in Romania. Ministrul Economiei anunță când va fi lansată noua ediție a Start Up Nation. Ce ce întâmplă cu programele Femeia Antreprenor și Construct Plus

Chiriac a adăugat că statul ar trebui să încurajeze oamenii să devină antreprenori și, astfel, să devină responsabili, să creeze locuri de muncă, să plătească taxele și impozite către stat.

"După 10 ani, pot spune că am reușit și am reușit în business-ul cu ii pentru că am avut o viziune, am urcat ia românească pe marile podiumuri de modă ale lumii", a spus reprezentanta CONAF.

viewscnt
Afla mai multe despre
conaf
competitivitate