VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Fondurilor Europene. Ministrul Câciu: România va depăși anul acesta 100 miliarde euro din fonduri europene. Bonusuri pentru funcționarii care depășesc țintele de absorbție

VIDEO PROFIT NEWS TV - Maratonul Fondurilor Europene. Ministrul Câciu: România va depăși anul acesta 100 miliarde euro din fonduri europene. Bonusuri pentru funcționarii care depășesc țintele de absorbție
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

România va atinge anul acesta suma de 100 miliarde euro atrase din fonduri europene, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, în deschiderea Maratonului Fondurilor Europene, organizat de PROFIT NEWS TV. Guvernul negociază în prezent cu Comisia Europeană bonusuri pentru funcționarii care depășesc ținta de absorbție.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul BCRBRD, CEC și Fabrica de Consultanță

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a subliniat că de la momentul integării în UE, România primit în jur de 96 miliarde de euro, iar partea de contribuție proprie a fost de circa 31 miliarde euro, având un beneficiu net, contabil, de 65 miliarde euro. Din 2007 până în prezent, PIB-ul naținal a crescut de circa 4 ori, iar influența fondurilor europene în această creștere economică este în jur de 73%.

Urmărește-ne și pe Google News

”Anul acest este programat să ajungem la peste 100 miliarde. Dacă toate lucrurile merg așa cum le-am planificat, s-ar putea în trimestrul al III-lea, la final, să avem 100 miliarde, dar obiectivul prudent este ca la final de an să avem depășit pragul de 100 miliarde”, a spus ministrul Câciu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat CITEȘTE ȘI ANUNȚ Guvernul va majora partea neimpozabilă din salariul minim. Punctul de amendă, înghețat

Ministrul Câciu a mai arătat că anul acesta există proiecte contractate din fonduri europene de circa 7 miliarde euro, cu țința ca la final de an să fie contractate donduri de 20 miliarde euro, iar în conturi sunt deja fonduri de 1,4 miliarde euro, ținta pentru final de an fiind de încasare a încă 5 miliarade euro.

Potrivit ministrului, la 4 luni, au fost atrase 18 miliarde lei, din toate fondurile europene, inclusiv PNRR, față de 15 miliarde lei în aceeași perioadă din anul trecut.

Până în 2021, a mai spus Câciu, media anuală a absorbție a fost de 5 miliarde euro, iar apoi există o tendință de peste 10 miliarde euro atrași anual.

Buget de 500 milioane lei alocat programului ”Rabla pentru tractoare” CITEȘTE ȘI Buget de 500 milioane lei alocat programului ”Rabla pentru tractoare”

Ministrul a precizat că în prezent negoaciază cu Comisia Europeană un sistem de bonusuri pentru performanță în absorbția fondurilor europene pentru funcționarii care lucrează pe astfel de proiecte.

Astfel, pe lângă sporul de 50% prevăzut în prezent, depășirea unor țintre trimestrial, semestriale sau anuale în atragerea fondurilor europene va fi răspplătită cu bonusuri de performanță, tot din fonduri europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
maraton
fonduri ue
câciu
absorbție
100 miliarde