Vedeta ultimului an bursier, Hidroelectrica, intenționează să investească 1,5 miliarde de euro în activele sale de bază, însă ia în calcul și o participare în proiectul Tarnița și va lansa din toamnă și un proiect-pilot hibrid de stocare pe baterii, a anunțat, la Maratonul Energiei - Ediția a III-a, organizat de PROFIT NEWS TV, CEO-ul companiei, Karoly Borbely.
Evenimentul este organizat cu sprijinul ACUE, Hidroelectrica și Transgaz
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
“Core business-ul este să investim în activele pe care le deținem: 1,5 miliarde euro în modernizare, mentenanță, achiziții. O sumă care nu influențează absolut de loc cash-ul companiei și nu afectează plata dividendelor”, a declarat șeful companiei.
În ceea ce privește integrarea UCM Reșița, recent achiziționată de Hidroelectrica, Borbely a precizat că planul de investiții, de un miliard de lei, vizează dublarea capacității de producție în următorul an, de la 1,5 milioane la 3 milioane hidroagregate.
În plus, conducerea Hidroelectrica analizează și o eventuală participare a companiei la proiectul Tarnița.
CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei construiește un complex de servicii sociale, inclusiv cea mai mare Bancă de Alimente realizată de o autoritate publică din RomâniaPână la toamnă va fi anunțat și un proiect pilot hibrid de stocare pe baterii, care deja este în starea de testare.
Referitor la rectificarea bugetului pe acest an, CEO-ul companiei a precizat că era necesară ca urmare a evoluției prețurilor și a estimărilor privind producia.
“Anul acesta va fi foarte greu de egalat producția record din 2023, a doua cea mai ridicată din ultimul deceniu. Estimăm că în acest an ea va fi cu 2,3 TWh sub cea de anul trecut. Prețurile pe piață sunt în continuă scădere, piața se rearanjează, peste 1.500 MW produși de prosumatori. Se caută soluții pentru a rezolva problema dezechilibrelor”, a explicat Borbely, precizând că Hidroelectrica contribuie cel mai mult la echilibrarea sistemului.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Inflația a scăzut la 5,1% pe an în mai, cel mai redus nivel din ultimii aproape trei aniÎn ceea ce privește colaborarea cu Masdar, aceasta vizează panouri flotante offshore.
“Am vrut și eoliene offshore, dar situația în Marea Neagră e complicată în acest sens”, a excplicat șeful Hidroelectrica.