Lanțul german Kaufland a investit în România, din 2018 până în prezent, 16,5 milioane de euro în rețeaua automatelor de colectare a deșeurilor instalate în magazine și a ajuns să dețină peste 380 de astfel de unități, echivalând cu o medie de peste două aparate per magazin, a anunțat, la Maratonul de Retail, organizat de Profit News TV, Valer Hancaș, director Corporate Affairs and Communication Kaufland.
Dezbaterea a fost organizată cu sprijinul Kaufland și Varta
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
“Pe Barbu Văcărescu avem cel mai mare aparat de colectare din țară, investitie de 260.000 de euro, cu o capacitate de colectare - stocare de 60.000 de ambalaje, triplu față de orice alt aparat de colectare care există acum pe piață”, a afirmat Hancaș.
Kaufland a început să instaleze aparatele în magazine în 2018, pentru ca după 3 ani toate punctele de vânzare să fie dotate cu echipamente de colectare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În prezent, fiecare magazin din rețea colectează atât produse parte a noului sistem de garanție – returnare cât și din afara acestuia, un alt proiect al companiei vizând strângerea de deșeuri din ambalaje de cosmetice și detergenți.
Hancaș a afirmat că în primele 7 luni ale anului Kaufland a colectat 11 milioane de ambalaje, oferind în schimb reduceri la anumite produse.
Ulterior, dar înainte de lansarea sistemului de garanție – returnare, la 30 noiembrie, retailerul a derulat o campanie denumită Săptămâna Reciclării, tocmai pentru a testa potențialul și reacția consumatorilor la proiectul gândit de autorități și implementat împreună cu comercianții și producătorii. Campania a durat 7 zile și s-a soldat cu colectarea a 11,5 milioane de ambalaje.
Hancaș a vorbit și despre alte proiecte de sustenabilitate în care este implicat Kaufland, arătând că 99-100% din energia consumată de magazine provine din surse regenerabile, punctele de vânzare pun la dispoziție, din 2016, stații de încărcare a mașinilor electrice (facilitate disponibilă acum în peste 60 de magazine), iar sistemele de încălzire - climatizare sunt inteligente, astfel că în magazinele Kaufland căldura generată de motoarele ce produc frigul industrial este captată și introdusă vara ca aer condiționat sau iarna ca încălzire în pardoseală.
Hancaș definește sustenabilitatea ca relația de apreciere și respect față de mediul înconjurător, resursele planetei și oameni, astfel încât acestea să rămână într-o anumită constantă și pentru generațiile viitoare, și spune că retailerul pe care-l reprezintă este implicat în 5 dintre cele 17 principii de dezvoltare durabilă stabilite de Națiunile Unite, astfel că mai multe studii independente plasează Kaufland în topul companiilor responsabile și implicate în privința sustenabilității.
Kaufland România, parte a grupului german Schwarz, este unul dintre cei mai mari retaileri locali, dar și din Europa.
Kaufland este prezent din anul 2005 în România, unde a avut în 2022 o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro, o rețea de aproape 170 de magazine și peste 16.000 de angajați.