UiPath, unicornul fondat de români, negociază o nouă finanțare, la o evaluare de peste 10 miliarde dolari

UiPath, unicornul fondat de români, negociază o nouă finanțare, la o evaluare de peste 10 miliarde dolari
scris 18 iun 2020

UiPath, primul unicorn înființat de antreprenori români, poartă discuții cu potențiali investitori în vederea atragerii de noi fonduri, operațiune care i-ar putea ridica evaluarea la peste 10 miliarde de dolari.

Daniel Dines, directorul general al UiPath și cofondatorul companiei, alături de antreprenorul Marius Tîrcă, a semnalat în vara trecută că UiPath va atinge statutul de “decacorn”, fără însă să ofere detalii suplimentare.

Urmărește-ne și pe Google News

La cea mai recentă rundă de finanțare, derulată anul trecut, UiPath a atras obținut o evaluare de 7 miliarde de dolari și a devenit cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Surpriză - Principalul importator de gaze, AIK Energy, controlat din Londra, are cea mai atractivă ofertă pentru populație. Cei doi mari producători interni, Petrom și Romgaz, par a nu fi interesați să concureze duopolul Engie-E.On CITEȘTE ȘI Surpriză - Principalul importator de gaze, AIK Energy, controlat din Londra, are cea mai atractivă ofertă pentru populație. Cei doi mari producători interni, Petrom și Romgaz, par a nu fi interesați să concureze duopolul Engie-E.On

Compania a strâns atunci 568 milioane de dolari de la investitori noi și existenți, printre care Coatue, Dragoneer, Blackstone, Sands Capital și Accel.

Discuțiile pe marginea unei noi runde de finanțări nu au fost finalizate, iar compania și-ar putea modifica planurile, au precizat surse Bloomberg.

Reprezentanții UiPath au refuzat să comenteze informația.

În total, startup-ul a atras aproximativ 1 miliard de dolari de la înființare și până în prezent.

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind  programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

În 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de antreprenori români, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție

Potrivit lui Dines, UiPath se concentrează în prezent pe sprijinirea companiilor care vor să facă tranziția în online în contextul pandemiei de Covid-19, oferindu-le opțiunea să își automatizeze procesele, fără să recurgă la concedieri.

“Întrucât firmele se confruntă cu realitatea de a lucra într-o criză economică, acestea își adaptează modelele de afaceri cu [soluții de] automatizare, ceea ce le va permite să crească numărul de roboți, mai degrabă decât să reducă numărul de angajații umani”, a declarat recent șeful UiPath.

La începutul anului, Dines a reiterat că ia în calcul listarea la bursă a UiPath. Conform planurilor anunțate anterior, UiPath vizează să se listeze pe piața Nasdaq până în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
finantare
runda finantare
decacorn
daniel dines
investitori