UE pregătește noi norme privind cipurile și țintește cvadruplarea producției

UE pregătește noi norme privind cipurile și țintește cvadruplarea producției
scris 20 ian 2022

Comisia Europeană va publica, la începutul lunii viitoare, o propunere legislativă menită să sprijine obiectivul UE de a deveni un lider mondial în producția de cipuri, a anunțat președinta Comisiei, Ursula von der Leyen.

Deficitul actual de aprovizionare la nivel mondial a evidențiat dependența Europei de Asia și de SUA.

Urmărește-ne și pe Google News

Noua legislație europeană privind cipurile va adapta în continuare normele referitoare la ajutoarele de stat, "în cadrul unui set de condiții stricte", a declarat șefa executivului UE, în cadrul unui discurs virtual la Forumul Economic Mondial.

Guvernul împrumută 2,1 miliarde de dolari de pe piețele externe, la care se adăuga circa 310 milioane dolari, o sumă suplimentară reprezentând refinanțarea unor obligațiuni mai vechi CITEȘTE ȘI Guvernul împrumută 2,1 miliarde de dolari de pe piețele externe, la care se adăuga circa 310 milioane dolari, o sumă suplimentară reprezentând refinanțarea unor obligațiuni mai vechi

"Acest lucru va permite acordarea de sprijin public - pentru prima dată - pentru facilități europene de producție de tipul ‘prima de acest fel’ , astfel încât să beneficieze întreaga Europă", a precizat von der Leyen, citată de Bloomberg.

Normele privind ajutoarele de stat permit în prezent ca banii publici să ajungă la companiile producătoare de cipuri în principal pentru activitățile de cercetare. Anul trecut, UE a adus modificări normelor privind ajutoarele de stat, pentru a deschide ușa către mai multe fonduri destinate sprijinirii producției de cipuri de ultimă generație.

UE dorește să se implice mai mult în producția de cipuri, având ca obiectiv atingerea unei cote de 20% din piața mondială până în 2030, față de 10% în prezent.

“Rețineți că producția mondială însăși se va dubla. Acest lucru înseamnă creșterea de patru ori a producției europene actuale”, a precizat von der Leyen.

UE este lider global în ceea ce privește cercetarea și echipamentele de producție a cipurilor, dar este în urma Asiei și a SUA cu producția efectivă de semiconductori, în special cu producția versiunilor de ultimă generație.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
norme cipuri
ajutoare de stat productie cipuri
productie semiconductori
fonduri publice
propunere legislativa
ursula von der leyen