UE majorează de la 1 iulie tarifele la importurile de cereale din Rusia și Belarus

UE majorează de la 1 iulie tarifele la importurile de cereale din Rusia și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

UE a convenit majorarea tarifelor la importurile de cereale din Rusia, pentru a reduce veniturile obținute de Kremlin și a preveni ca acele livrări să destabilizeze sectorul agricol al regiunii, transmite Bloomberg.

Tarifele, care se vor aplica și importurilor de cereale din Belarus, vor intra în vigoare de la 1 iulie. De asemenea, miniștrii UE au decis să împiedice exporturile ilegale rusești de cereale furate din Ucraina pe piețele UE, a anunțat comisarului european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, pe platforma X.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania: Perspectivele de afaceri se îmbunătățesc datorită redresării economiei CITEȘTE ȘI Germania: Perspectivele de afaceri se îmbunătățesc datorită redresării economiei
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

"Reglementările majorează taxele vamale la cerealele, semințele de floarea soarelui și produse derivate din Rusia și Belarus până în punctul în care practic vor fi oprite importurile de aceste produse", se arată în comunicatul UE.

Anul trecut, Rusia a exportat în blocul comunitar 4,2 milioane tone de cereale și semințe de floarea soarelui, dar această cantitate reprezintă o proporție redusă din importurile generale ale UE, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
rusia