Ferrero inaugurează prima sa fabrică de ciocolată din America de Nord

Ferrero inaugurează prima sa fabrică de ciocolată din America de Nord
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2024

Producătorul italian de dulciuri Ferrero Group își continuă extinderea, inaugurând prima sa fabrică de ciocolată din America de Nord, într-un moment în care cotațiile futures la cacao sunt în creștere, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania va produce ciocolată pentru unele dintre mărcile sale, inclusiv Butterfinger, Crunch și Kinder, la unitatea sa din Bloomington, Illinois, scrie Agerpres.

Oficialii chinezi vor să stimuleze economia prin investiții în îmbunătățirea orașelor CITEȘTE ȘI Oficialii chinezi vor să stimuleze economia prin investiții în îmbunătățirea orașelor

Deja Ferrero are fabrici în Chicago dar facilitatea din Illinois este prima unitate de procesare din America de Nord și a treia pe plan global. În final, uzina din Bloomington va include o facilitate de 214 milioane de dolari pentru producerea batoanelor de ciocolată Kinder Bueno, unde vor fi create 200 de locuri de muncă.

Decizia vine după ce luna trecută cotațiile futures la cacao au atins un maxim istoric de peste 11.000 de dolari tona, ceea ce a făcut mai scumpă producția de ciocolată. Anul acesta, Blommer Chocolate a anunțat că închide fabrica din Chicago din cauza costurilor prea ridicate.

"Ne concentrăm pentru a găsi soluții ca produsele noastre să fie disponibile și necostisitoare în condițiile actuale de pe piață. Noua facilitate produce ciocolată și va continua să producă ciocolată", a declarat un purtător de cuvânt al Ferrero.

În ultimele șase luni, prețurile mondiale la cacao s-au triplat, după ce evoluțiile meteo nefavorabile și bolile au redus producția de boabe de cacao în Coasta de Fildeș și Ghana, care, împreună, sunt responsabile pentru aproximativ 60% din producția mondială. În plus, prețurile pe care le primesc cultivatorii de cacao din Coasta de Fildeș și Ghana pentru boabele lor sunt cu mult sub prețurile mondiale, astfel că fermierii din aceste țări nu pot să investească în plantații pentru a crește producția.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrero
dulciuri
ciocolată