După mulți ani de așteptare, Revolut primește licență bancară în Marea Britanie

După mulți ani de așteptare, Revolut primește licență bancară în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2024

Revolut a anunțat că a obținut o licență bancară, preliminară, din partea organismelor de reglementare din Marea Britanie, ceea ce plasează fintech-ul pe o traiectorie care să îi aducă o nouă fază de creștere, transmite Bloomberg.

Prudential Regulation Authority a eliberat o licență bancară pentru Revolut, dar a precizat că est vorba de o licență însoțită de unele restricții, un pas obișnuit pentru multe noi bănci din Marea Britanie. Această autorizație aduce fintech-ul cu peste nouă milioane de clienți în Marea Britanie cu un pas mai aproape de o licență bancară completă, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania - acuzată că depozitează gazele destinate să aprovizioneze Cehia CITEȘTE ȘI Germania - acuzată că depozitează gazele destinate să aprovizioneze Cehia
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acesta este un „pas semnificativ înainte pentru Revolut și clienții săi”, a declarat directorul diviziei din Marea Britanie, Francesca Carlesi.

Revolut a solicitat pentru prima dată licența bancară în 2021, dar s-a confruntat cu întârzieri mari.

O licență bancară completă va permite Revolut to să ofere descoperit de cont, produse de economii și credite pentru clienții săi din Marea Britanie, alăturându-se rivalilor Monzo Bank Ltd., Starling Bank Ltd. și Atom Bank Plc, care intenționează să conteste activitățile tradiționale ale giganților bancari precum Barclays Plc sau HSBC Holdings Plc.

China: Ancheta privind importurile de carne de porc vizează cei mai mari vânzători din blocul comunitar CITEȘTE ȘI China: Ancheta privind importurile de carne de porc vizează cei mai mari vânzători din blocul comunitar

Licența bancară va da un impuls Revolut, care vrea să obțină o evaluare de peste 40 de miliarde de dolari printr-o ofertă publică inițială. O astfel de evaluare ar cimenta poziția Revolut drept cel mai valoros start-up din Europa.

Revolut s-a lansat în 2015 în Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 45 de milioane de clienți din lume folosesc produsele companiei, pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacții pe lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
licenta bacara