Donald Trump face deja lista pentru cabinetul său. Șeful celei mai mari bănci de pe Wall Street, denumit „un globalist foarte supraapreciat”, în cărți pentru una din cele mai importante funcții

Donald Trump face deja lista pentru cabinetul său. Șeful celei mai mari bănci de pe Wall Street, denumit „un globalist foarte supraapreciat”, în cărți pentru una din cele mai importante funcții
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Fostul președinte american Donald Trump spune că îl are în vedere pe șeful celei mai mari bănci de pe Wall Street pentru o funcție importantă într-un eventual Cabinet al său după alegerile din noiembrie, chiar dacă anterior l-a descris pe bancher ca fiind „un globalist foarte supraapreciat”, relatează Business Insider.

Trump a făcut comentariul în cadrul unui amplu interviu publicat de Bloomberg Businessweek, unul în care candidatul republican la președinție l-a lăudat de mai multe ori pe Jamie Dimon, CEO-ul băncii de investiții JPMorgan Chase, cea mai mare de pe Wall Street raportat la activele gestionate, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

„Îl respect mult pe Jamie Dimon”, a subliniat Trump la un moment dat. Întrebat dacă îl are în vedere pentru a ocupa funcția de secretar al Trezoreriei într-un eventual cabinet al său după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, Donald Trump a răspuns afirmativ.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Elon Musk a decis - vine lunar cu 45 milioane dolari donație pentru Trump CITEȘTE ȘI Elon Musk a decis - vine lunar cu 45 milioane dolari donație pentru Trump

„El este cineva pe care l-aș avea în vedere, sigur”, a spus fostul președinte.

Deși el nu a lăsat de înțeles că Dimon ar fi un favorit al său pentru funcția considerată cea mai importantă după cea a vicepreședintelui și a secretarului de stat, comentariile sale au atras atenția presei financiare întrucât fostul președinte republican l-a atacat în termeni duri pe șeful JPMorgan Chase cu doar câteva luni în urmă.

De exemplu, în luna noiembrie a anului trecut, Trump l-a numit pe șeful celei mai mari bănci de pe Wall Street un „globalist foarte supraapreciat”.

Trump a spus despre șeful JPMorgan Chase că a venit „cerșind” la Casa Albă

„Niciodată nu am fost un mare fan al lui Jamie Dimon, dar a trebuit să trăiesc cu acest tip când a venit cerșind la Casa Albă. Bănuiesc că nu mai trebuie să trăiesc cu el și acesta e un lucru cu adevărat bun!”, a adăugat el într-un mesaj transmis pe rețeaua sa de socializare Truth Social.

Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie CITEȘTE ȘI Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie

Dimon a atras furia lui Trump după ce și-a exprimat în public susținerea pentru Nikki Haley, fosta ambasadoare a lui Trump pe lângă ONU, în cadrul alegerilor primare ale Partidului Republican pentru obținerea nominalizării la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Haley, favorita așa-zisului „establishment” republican, era considerată la momentul respectiv unul dintre cei mai puternici adversari ai lui Trump, alături de guvernatorul Ron DeSantis.

„Chiar dacă sunteți un democrat foarte liberal, vă îndemn, ajutați-o și pe Nikki Haley”, a spus Dimon la The New York Times’ DealBook Summit, eveniment organizat în noiembrie 2023.

Keez țintește creșterea cifrei de afaceri CITEȘTE ȘI Keez țintește creșterea cifrei de afaceri

Jamie Dimon a lăudat politica externă și economică a lui Donald Trump

Business Insider notează că schimbarea de poziție de acum a lui Trump e probabil legată de faptul că Haley nu mai reprezintă niciun fel de amenințare pentru aspirațiile sale de a reveni la Casa Albă și și-a exprimat chiar sprijinul pentru candidatura lui. Ea a argumentat în luna mai că „Biden e un dezastru” și și-a reiterat sprijinul pentru Donald Trump cu o zi în urmă la Convenția Națională Republicană.

În plus, Dimon și-a temperat și el pozițiile în ceea ce-l privește pe Trump și l-a lăudat chiar în cadrul unui interviu acordat în luna ianuarie televiziunii financiare CNBC în timpul Forului Economic Mondial de la Davos.

VOT - Taxele pentru mașinile electrice „made in China” divizează statele UE CITEȘTE ȘI VOT - Taxele pentru mașinile electrice „made in China” divizează statele UE

„El cam are dreptate cu privire la NATO”, a spus Dimon la doar câteva zile după ce Trump a acuzat Alianța că a „profitat” de Statele Unite și că angajamentul său față de ea va depinde de modul în care europenii vor trata SUA.

„El cam are dreptate cu privire la imigrație”, a mai spus Dimon în interviul pentru CNBC, adăugând de asemenea că fostul președinte republican „a crescut economia destul de bine”.

„Reforma fiscală a funcționat. El a avut dreptate și cu unele lucruri legate de China”, a mai spus șeful JPMorgan Chase.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua