Compania care deține cea mai mare conductă petrolieră din SUA, atacată de hackeri, căuta un specialist în securitate cibernetică

Compania care deține cea mai mare conductă petrolieră din SUA, atacată de hackeri, căuta un specialist în securitate cibernetică
scris 13 mai 2021

Compania Colonial, vizată de cel mai mare atac cibernetic asupra unei conducte petroliere din istorie, căuta un specialist în securitate cibernetică în urmă cu două luni, relatează Bloomberg.

Colonial Pipeline dorea să angajeze pe cineva cu o diplomă de master în informatică pentru a dezvolta și a gestiona „un plan de răspuns și proceduri pentru a rezolv potențialele amenințări”, potrivit site-ului al companiei. Anunțul a fost postat și pe LinkedIn și pe site-urile de joburi, arată Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

La sfârșitul săptămânii trecute, un atac cibernetic de tip ransomware a paralizat cea mai mare conductă de combustibil din America de Nord, reducând la aproape jumătate livrările de benzină și motorină pentru coasta de est a SUA. Benzinăriile din mai multe state au rămas fără combustibil, după ce oamenii au început să-și facă stocuri de benzină și motorină.

Locul de muncă în domeniul securității cibernetice nu a fost creat ca urmare a atacului ransomware", a precizat compania într-un e-mail.

„Avem mai multe locuri de muncă disponibile ca parte a strategiei noastre de creștere pe termen lung, întrucât recrutăm în mod constant oameni talentați în toate domeniile”, a mai spus compania.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Hackerii care au intrat în sistemul informatic al companiei au cerut 2 milioane de dolari pe loc pentru a debloca sistemul informatic sau 4 milioane dacă plata este efectuată mai târziu.

FBI a i-a identificat oficial pe cei din spatele atacului cibernetic: DarkSide, un grup de hackeri relativ nou, care ar acționa din Europa de Est, posibil din Rusia. Aceștia își cultivă o imagine de tip Robin Hood: susțin că fură doar de la corporații și că donează o parte din câștigurile obținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
colonial
securitate cibernetică