Chinezii opresc producția de panouri solare în sud-estul Asiei, din cauza restricțiilor SUA

Chinezii opresc producția de panouri solare în sud-estul Asiei, din cauza restricțiilor SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Firmele chineze care produc panouri solare opresc activitatea în fabricile din sud-estul Asiei, deoarece extinderea barierelor comerciale americane creează incertitudini pentru exporturile din regiune, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Longi Green Energy Technology Co a început săptămâna aceasta să-și reducă gradual activitatea la fabrica din Malaezia, după ce săptămâna trecută a închis toate cele cinci linii de producție la o facilitate din Vietnam, conform publicației comerciale chineze Arfcg.com, care citează surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. De asemenea, Trina Solar Co a suspendat producția la uzina din Thailanda.

Al doilea tren Metropolis a sosit la Depoul Berceni al Metrorex CITEȘTE ȘI Al doilea tren Metropolis a sosit la Depoul Berceni al Metrorex

Un purtător de cuvânt al Longi a precizat că firma a făcut "ajustări" la planurile sale de producție de la câteva fabrici, pentru a combate declinul prețurilor și schimbările de politică comercială de la începutul anului. Reprezentanții Trina nu au răspuns solicitărilor de a face comentarii, scrie Agerpres.

Producătorii chinezi de panouri solare domină industria globală, dar în ultimele luni au suferit de pe urma concedierilor și suspendării planurilor de investiții. Producătorii au fost forțați să vândă marfa la prețuri sub costurile de producție, după ce prețurile pentru panourile fotovoltaice au atins anul trecut minime istorice. Rezultatul este acela că o industrie care este vitală pentru tranziția energetică globală are probleme cu supracapacități de producție, consolidare și posibilitatea insolvențelor.

Dincolo de supracapacități și concurență, există și alte probleme pentru Longi și întreaga industrie. Unii producători chinezi au văzut cum exporturile lor spre SUA sunt blocate pe fondul acuzațiilor referitoare la utilizarea muncii forțate în regiunea Xinjiang.

Administrația Biden a impus luna trecută tarife vamale suplimentare la importurile de panouri solare, în tip ce anumite reduceri pentru importurile de panouri solare din Cambodgia, Malaezia, Thailanda și Vietnam expiră joi.

Cele patru țări au fost vizate în plângerile comerciale conform cărora producătorii chinezi înființează baze de producție acolo pentru a ocoli sancțiunile privind importurile de module solare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
panouri solare
china