China avertizează Japonia cu represalii în legătură cu posibile noi restricții privind cipurile

China avertizează Japonia cu represalii în legătură cu posibile noi restricții privind cipurile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2024

China a avertizat cu represalii economice severe împotriva Japoniei în cazul în care aceasta restricționează în continuare vânzările și service-ul echipamentelor de fabricare a cipurilor către firmele chineze, a relatat luni Bloomberg News, citând persoane familiare cu subiectul, potrivit Reuters.

Toyota Motor a declarat în privat oficialilor japonezi că Beijingul ar putea reacționa la restricții prin reducerea accesului Japoniei la mineralele necesare pentru producția de automobile, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Anchetă împotriva Telegram în Coreea de Sud CITEȘTE ȘI Anchetă împotriva Telegram în Coreea de Sud
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mai mulți oficiali chinezi au subliniat în mod repetat această poziție cu omologii lor japonezi în cadrul unor întâlniri recente, a adăugat Bloomberg.

Toyota și Ministerul chinez de Externe nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de a comenta.

În iulie, Japonia a început să restricționeze exporturile a 23 de tipuri de echipamente de fabricare a semiconductorilor, aliniindu-și controalele comerciale în materie de tehnologie cu o inițiativă a SUA de a reduce capacitatea Chinei de a produce cipuri avansate.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
cipuri