CEO-ul Eli Lilly spune că deficitul de medicamente pentru slăbire ale companiei va înceta ”foarte curând”

CEO-ul Eli Lilly spune că deficitul de medicamente pentru slăbire ale companiei va înceta ”foarte curând”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Producătorul american de medicamente Eli Lilly se așteaptă ca medicamentul său de succes pentru pierderea în greutate să iasă oficial din penurie în Statele Unite în zilele următoare, a informat Bloomberg News, citând un interviu cu CEO-ul companiei, David Ricks.

Medicamentul produs de Eli Lilly, tirzepatida, vândut ca Mounjaro pentru diabet și Zepbound pentru gestionarea greutății, va înceta să mai fie lipsească ”foarte curând”, a declarat CEO-ul David Ricks într-un interviu acordat Bloomberg la Paris.

Urmărește-ne și pe Google News
GRAFIC Inedit: Acțiunile One United Properties – pe primul loc în topul tranzacțiilor CITEȘTE ȘI GRAFIC Inedit: Acțiunile One United Properties – pe primul loc în topul tranzacțiilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Site-ul web al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA listează unele doze de Mounjaro și Zepbound ca fiind în stocuri limitate, scrie News.ro

Mounjaro se află pe lista de medicamente lipsă a FDA de la sfârșitul anului 2022.

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății a spus că nu are alte comentarii de furnizat în afară de ceea ce este disponibil pe lista sa de medicamente care lipsesc, în timp ce Lilly nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Agenția evaluează în general dacă toate comenzile în așteptare pentru medicament au fost completate și oferta satisface sau depășește cererea, înainte de a elimina un medicament din lista de medicamente lipsă.

Lilly a declarat în aprilie că se așteaptă ca oferta de Zepbound să rămână ”destul de strânsă” pe termen scurt și mijlociu, pe măsură ce își crește capacitatea.

Eli Lilly și rivalul danez Novo Nordisk se întrec pentru a crește producția pe o piață a medicamentelor pentru slăbire estimată a ajunge la aproximativ 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030.

Setea de bere a Germaniei scade CITEȘTE ȘI Setea de bere a Germaniei scade

Tratamentele pentru obezitate ale ambelor companii apartin unei clase de medicamente dezvoltate initial pentru diabet, cunoscute sub numele de agonisti GLP-1.

S-a demonstrat că medicamentele GLP-1 ajută pacienții să piardă în medie până la 20% din greutatea lor, alimentând o cerere fără egal.

Novo produce medicamentul pentru diabet Ozempic și echivalentul său pentru pierderea în greutate Wegovy.

Separat, Lilly a raportat joi mai devreme că Zepbound a ajutat la reducerea riscului de spitalizare, deces și alte rezultate pentru adulții obezi cu un tip comun de insuficiență cardiacă.

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
medicamente