BERD vinde un pachet de acțiuni Banca Transilvania, într-o operațiune rapidă

BERD vinde un pachet de acțiuni Banca Transilvania, într-o operațiune rapidă
Marius Oncu
Marius Oncu
scris miercuri, 19:41

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a scos la vânzare un pachet de 13,7 milioane de acțiuni Banca Transilvania la prețul de 30 lei/acțiune, potrivit agenției Bloomberg. Vânzarea are loc prin intermediul Citi și Wood & Co Financial Services.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pachetul de 13,7 milioane de acțiuni reprezintă 1,7% din totalul acțiunilor băncii și are o valoare de circa 83 milioane de euro, conform datelor analizate de Profit.ro.

UPDATE Oferta a fost acoperită, potrivit Bloomberg.

Yenul japonez se prăbușește la cel mai mic nivel din 1986 în raport cu dolarul CITEȘTE ȘI Yenul japonez se prăbușește la cel mai mic nivel din 1986 în raport cu dolarul

Prețul de vânzare implică un discount de 8,95% față de închiderea zilei precedente.

BERD este unul dintre acționarii semnificativi ai Băncii Transilvania. La finele lunii martie, BERD deținea 6,87% din acțiunile BT.

UPDATE: România a împrumutat de pe piața externă 3,2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI UPDATE: România a împrumutat de pe piața externă 3,2 miliarde de euro

La ultimul preț de închidere de pe bursă de 32,95 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Băncii Transilvania se ridică la 26,31 miliarde lei (5,28 miliarde euro).

BERD a fost investitor-ancoră care a dat robustețe structurii de capital în primul deceniu al secolului în care Banca Transilvania a crescut pe bursă folosind mecanismul majorărilor de capital. Instituția internațională este vânzător într-o zonă de maxim istoric al cotației, într-un moment de maturitate al băncii care a ajuns cel mai important jucător din sistemul bancar românesc.

EXCLUSIV MaxyGo, cu acționari din zona brokerajului în asigurări și care a cumpărat o agenție de turism, intră în hotelărie cu o clădire impozantă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo, cu acționari din zona brokerajului în asigurări și care a cumpărat o agenție de turism, intră în hotelărie cu o clădire impozantă

Știrea vânzării vine în ziua plății dividendului brut de 1,2521000331 lei/acțiune, pe care BERD îl va încasa fiind înregistrată la Depozitarul Central la data înregistrării de 12 iunie.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a ieșit recent și din acționariatul Bursei de Valori București, vânzând succesiv în piață pachete de acțiuni la operatorul de piață.

Acum BERD folosește mecanismul vânzărilor accelerate (ABB), utlizat frecvent de Fondul Proprietatea (FP) pentru a întrăina pachete de acțiuni deținute la companiile listate din portofoliu. Tranzacții de acest fel aui mai realizat în acest an la BVB companiile Aquila Part Prod Com (AQ) și One United Properties (ONE).

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
banca tran silvania
bursa
actiuni
vanzare