Audi refuză ofertele pentru uzina sa din Bruxelles, risc maxim de închidere

Audi refuză ofertele pentru uzina sa din Bruxelles, risc maxim de închidere
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 20:55

Audi, marca premium a Volkswagen AG, nu a reușit să găsească un investitor adecvat pentru fabrica din Bruxelles unde sunt produse vehicule electrice, sporind riscul închiderii unității, transmite Bloomberg.

Niciuna din cele 26 de părți interesate și potențiali investitori nu a oferit „un concept „viabil și sustenabil” privind viitorul uzinei, a afirmat marți directorul operațional Gerd Walker, după o întâlnire cu Consiliul angajaților, arată Agerpres

Urmărește-ne și pe Google News
Presată de sancțiuni, o companie rusă recurge la troc cu năut și linte în schimbul cartofilor CITEȘTE ȘI Presată de sancțiuni, o companie rusă recurge la troc cu năut și linte în schimbul cartofilor
Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Este important pentru mine să prezentăm rapid informații clare și procesul de consultări, iar acum ne concentrăm pe discuțiile privind planul social. Vom continua să realizăm acest obiectiv într-un mod corect și obiectiv”, a declarat Walker.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, nu a închis niciodată o uzină în regiune. Dar fabrica din Bruxelles necesită cheltuieli mari, iar cererea pentru SUV-urile electrice produse aici este redusă. De asemenea, Volkswagen a menționat cheltuielile suplimentare, inclusiv de pe urma restructurării, pentru înrăutățirea perspectivelor în 2024.

Samsung declanșează concedieri, mii de locuri de muncă în pericol. Angajații au fost chemați deja la Resurse Umane CITEȘTE ȘI Samsung declanșează concedieri, mii de locuri de muncă în pericol. Angajații au fost chemați deja la Resurse Umane

Producătorii auto se confruntă cu vânzări slabe ale EV, astfel încât firme ca Mercedes-Benz Group AG își regândesc planurile. Regiunile cheie, inclusiv Germania, cea mai mare piață auto europeană, au eliminat sau au redus subvențiile pentru EV, sporind presiunile asupra liderilor pieței, afectați și de concurența din China.

Conducerea Audi discută cu Guvernul Belgiei viitorul uzinei din Bruxelles, unde sunt produse doar modelele de lux Q8 e-tron. Închiderea e doar una dintre cele câteva opțiuni de restructurare, a precizat Volkswagen.

Luna trecută a fost anunțat că Audi caută un investitor pentru uzina sa din Bruxelles, aflată în dificultate, a declarat directorul de producție al mărcii premium, Gerd Walker.

Compania a examinat mai multe opțiuni pentru fabrica sa belgiană și le-a discutat cu angajații, dar nu a luat încă o decizie finală cu privire la viitorul acesteia, deoarece niciuna dintre opțiuni nu s-a dovedit a fi rațională din punct de vedere economic.

VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Turcii au ridicat tabere pentru muncitorii la autostrada Făgăraș-Sibiu. Start lansat

Grupul Volkswagen, care nu mai exclude închiderea fabricilor din Germania ca parte a unor eforturi de reducere a costurilor, a declarat în iulie că are în vedere închiderea fabricii sale Audi din Bruxelles, care are aproximativ 3.000 de angajați, din cauza cererii scăzute pentru mașinile sale electrice de ultimă generație.

Fabrica produce SUV-ul electric de lux Audi Q8 e-tron, a cărui producție ar putea fi oprită din cauza cererii insuficiente.

Peste 5.000 de oameni au demonstrat prin Bruxelles, în solidaritate cu lucrătorii fabricii Audi din Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
bruxelles