Acționarii UniCredit au aprobat la limită pachetul salarial anual, de până la 7,5 milioane de euro, al noului director general, Andrea Orcel, acesta devenind unul din cei mai bine plătiți șefi din sistemul bancar european, transmit Reuters și Bloomberg.
Dintre investitorii care au participat la Adunarea Generală care s-a desfășurat online, 54% au aprobat politica de remunerare a băncii pe 2021, în timp ce 76% au fost de acord cu numirea lui Orcel director general și a lui Pier Carlo Padoan în funcția de președinte, scrie Agerpres.
Consilierii investitorilor au recomandat acționarilor să nu aprobe remunerația lui Orcel. Acesta va primi un salariu anual fix de 2,5 milioane de euro, alături de o compensație variabilă, de aproximativ 5 milioane de euro, în acțiuni.
Doar în primul an, compensația variabilă de până la 5 milioane de euro, care va fi plătită în acțiuni, nu este condiționată de performanță.
Analiștii se așteaptă ca Orcel să exploreze oportunitățile de fuziuni și achiziții (M&A) într-un efort de a stimula creșterea prețului acțiunilor celei de-a doua bănci italiene.
Grupul UniCredit este prezent în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferÎn România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.