Parlamentul și Consiliul European au ajuns la un acord provizoriu privind măsurile împotriva folosirii monedelor digitale pentru spălarea banilor.
Scopul viitoarelor reguli este ca tranzacțiile să poată fi mereu urmărite, iar cele suspecte să poată fi blocate, conform Bloomberg.
Companiile crypto vor trebui să obțină și să furnizeze datele utilizatorilor la cererea autorităților, regulă care se va aplica și portofelelor digitale în cazul tranzacțiilor de peste 1.000 euro.
Bitcoin se îndreaptă spre cel mai slab trimestru din ultimii peste zece ani, în condițiile în care băncile centrale sunt mai agresive în lupta cu inflația, iar o serie de evenimente negative au speriat investitorii.
Scăderea de 58% a celei mai mari criptomonede este cea mai mare înregistrată din al treilea trimestru al anului 2011 încoace, când Bitcoin era încă la început, arată datele compilate de Bloomberg.
Bitcoin a scăzut cu până la 4,4% joi dimineață la Londra, ajungând la 19.302 dolari, cel mai scăzut nivel din 19 iunie. Criptomonedele mai volatile s-au depreciat și mai mult, Avalanche și Polygon scăzând cu aproximativ 8%.
Unii analiști consideră însă că minimele ar putea fi aproape. Reducerea gradului de îndatorare care a accelerat prăbușirea din ultimele luni ar putea fi pe final, afirmă analiștii de la JPMorgan Chase & Co.