Cu o vechime de aproape 5 ani pe piață, We as Web (WAW), companie de software development, a finalizat 2022 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro și a ajuns la peste 350 de angajați.
„Anul trecut a reprezentat un an extraordinar pentru noi din punct de vedere al creșterii. Am început anul cu circa 40 de colegi și l-am terminat cu peste 350. Anul acesta ne uităm să dublăm totul atât din punct de vedere al resurselor, cât și al cifrei de afaceri”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Claudiu Câmpean, co-fondator We as Web.
Compania s-a extins în 2022 și în aproape toate orașele importante din țară.
„Noi am făcut niște lucruri destul de interesante. Am început în Cluj, dar destul de repede am deschis un birou în Chișinău, care a fost un succes deosebit pentru noi, pentru că avem deja peste 80 de colegi care sunt angajați în biroul respectiv, după care, pe parcursul verii, am deschis într-o formă destul de inedită ca și model de afacere birouri în toate hub-urile de IT din România, în București, Iași, Timișoara, Craiova și Brașov”, mai spune acesta.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri.Creșterea exponențială înregistrată de We as Web în 2022 a venit și ca urmare a pandemiei, când cererea globală de servicii de digitalizare și software development a explodat.
„A fost un bulgăre de zăpadă care s-a tot rostogolit și a devenit din ce în ce mai mare”, afirmă Câmpean.
Totodată și războiul din Ucraina a contribuit la creșterea companiei atât din punct de vedere al resurselor, cât și a cifrei de afaceri.
„Destul de mulți developeri din Ucraina au cam ieșit de pe piață. În plus, au existat și foarte multe companii care nu au mai vrut să facă afaceri cu developeri din Rusia și Belarus, ceea ce a însemnat că raportul dintre cerere și ofertă a crescut din nou. Se spune că mai e nevoie de încă o planetă de software developeri ca să acopere cererea existentă. Deci, cumva toată chestiunea asta a ajutat foarte mult în a putea scala așa de mult și atât de repede”, precizează acesta.
La începutul acestui an We as Web s-a extins și în afara granițelor țării, deschizând un birou în Albania și urmează să-l operaționalizeze și pe cel din Serbia.
„Birourile acestea le folosim pentru a găsi forță de muncă care este suficient de competentă și la niște costurile un pic mai rezonabile decât în România”, subliniază antreprenorul.
CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Marius Marinescu, CTO Metaminds, despre securitatea cibernetică la nivel național: Pare că luăm în serios această treabă. Nu cred că suntem mai neglijenți sau mai defavorizați decât alte țări sau poate decât întreaga UECompania are peste 60 de clienți, marea majoritate din România, însă și de peste hotare, din țări precum Austria, Germania, Irlanda, Franța și UK, și se pregătește să deschidă două birouri de vânzări în Germania și Anglia.
„Pandemia a făcut și ca foarte mulți potențiali clienți care înainte de pandemie nici nu ar fi luat în calcul să lucreze cu cineva dintr-o altă țară, în special clienții din Germania, să apeleze la companii din alte țări.
Ne-a ajutat foarte mult faptul că developeri din România au o imagine extraordinară și, deși costul lor a crescut constant, în continuare reprezintă o opțiune valoroasă din punct de vedere al raportului calitate-preț”, mai spune Claudiu Câmpean.
„Cel mai admirat și recent repus pe piedestal e Elon Musk. Mi se pare că e persoana care îmbină foarte bine acea determinare pe care trebuie să o ai, și acea forță de muncă, pasiune cu eficiența, și cu faptul că trebuie să fii uneori dur în deciziile tale. Aș vrea să fac o afacere cu el și l-aș întreba cum reușește să aibă această putere interioară de a trece peste provocări”, precizează antreprenorul.