Academia de Guvernanță: un nou spațiu pentru abordarea unei teme sistemice – rolul bunei guvernanțe în România

Academia de Guvernanță: un nou spațiu pentru abordarea unei teme sistemice – rolul bunei guvernanțe în România
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:03

Noile legi și reglementări, împreună cu o supraveghere sporită din partea autorităților de reglementare și a altor părți interesate, mediul actual de risc și tehnologiile emergente, impun organizațiilor să fie și mai riguroase în formalizarea practicilor de guvernanță. Astfel, într-o lume unde transparența, capacitatea companiilor de a gestiona eficient și sustenabil seturi complex de riscuri emergente și în evoluție, dar și asumarea responsabilității sunt cruciale pentru succesul organizațiilor, Envisia – Board of Elites, împreună cu Profit.ro, lansează „Academia de Guvernanță”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Emisiunea, sau mai bine spus, seria de emisiuni cu teme bine alese, își propune, de-a lungul celor aproximativ 40 de minute, să sensibilizeze factorii de influență și liderii din ecosistemul economic, social și politic privind importanța guvernanței responsabile  și a practicilor din acest domeniu.

Seria 'Academia de Guvernanță' va aborda teme esențiale legate de acest domeniu, punând accent pe transparență, etică și responsabilitate. Fiecare episod va include interviuri cu experți și studii de caz care ilustrează atât succesele, cât și eșecurile în aplicarea principiilor de bună guvernanță. Tocmai pentru ca este cale lungă de la teorie la practică în domeniul guvernanței.

Primul episod va explora fundamentele guvernanței și impactul acesteia asupra performanței organizaționale. Un aspect crucial al acestei serii este modul în care se face trecerea de la teorie la practică în guvernanță. Pilotul îi va avea alături pe dna Carmen Micu, CEO și co-fondator al Envisia – Board of Elites și pe dl Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București.

Două perspective diferite.

Două zone de aplicabilitate diferite.

Un singur subiect – buna guvernanța.

“Academia de Guvernanță” își propune să devină o platformă educațională esențială pentru liderii din sectorul privat și public, membrii consiliilor de administrație, manageri, acționari, investitori sau, pe scurt, și folosind un termen des întâlnit, pentru toți stakeholderii. Prin oferirea unui cadru deschis unde pot avea loc dezbateri despre principiile și beneficiile bunei guvernanțe, emisiunea vizează să inspire schimbări pozitive în modul de gestionare a organizațiilor aducând în atenția celor interesați un subiect sistemic cu implicații profunde în dezvoltarea unui peisaj de afaceri mai responsabil și sustenabil.

Pentru mai multe informații și pentru a urmări episoadele viitoare, vizitați site-ul și platformele de social media ale Envisia – Board of Elites și ale Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
academia de guvernanță
romania