Incendii majore dezlănțuite în Grecia

Incendii majore dezlănțuite în Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:16

Sute de pompieri se luptă cu câteva incendii majore de pădure și vegetație din Grecia, inclusiv pe insulele Kos, Chios și Creta, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform pompierilor, în jur de 50 de incendii au izbucnit pe teritoriul Greciei în ultimele 24 de ore, dar aproape toate au fost stinse sau aduse rapid sub control, scrie Agerpres.

Pe insula Chios, șase pompieri au fost ușor răniți în timpul intervenției. Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost arestat sub acuzația că ar fi pornit un incendiu. Deocamdată nu se știe dacă ar fi făcut-o intenționat sau din neglijență.

Preluarea OTP de către Banca Transilvania, aprobată de Consiliul Concurenței CITEȘTE ȘI Preluarea OTP de către Banca Transilvania, aprobată de Consiliul Concurenței

Câteva sate și hoteluri de pe insula Kos au fost evacuate în cursul nopții, oamenii fiind transportați pe terenuri de sport și în alte locații sigure.

Marți dimineață, portalul de informații Kos24 a raportat că incendiul de pe insula Kos este ținut sub control și că oamenii pot începe să se întoarcă la locuințe și în hoteluri.

Un incendiu a izbucnit și în apropierea orașului Heraklion din Creta, dar niciun localnic sau turist nu s-a aflat în pericol.

Conform Departamentului elen de Protecție Civilă, marți există un risc ridicat de incendii în estul Cretei, în nordul peninsulei Peloponez și în Grecia centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
incendii