Rusia, afectată de caniculă; Moscova doboară un record din 1917

Rusia, afectată de caniculă; Moscova doboară un record din 1917
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 12:22

Rușii s-au confruntat joi cu unele dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate în mai mult de un secol. La Moscova a fost depășit un record stabilit în 1917, iar alte orașe din cea mai mare țară din lume au înregistrat temperaturi cu mult peste 35 de grade Celsius, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În capitala Moscova, unde temperaturile pot coborî până la minus 40 de grade Celsius în timpul legendarei ierni rusești, mercurul din termometre a urcat miercuri la 32,7 grade Celsius, depășind cu o jumătate de grad recordul din 1917 pentru ziua de 3 iulie, după cum a anunțat centrul de meteorologie FOBOS, scrie Agerpres.

Au fost depășite recorduri începând de pe coasta rusă a Pacificului și zonele sălbatice ale Siberiei până în regiunile europene ale Rusiei, a precizat FOBOS.

Economia Rusiei duduie. Banca Mondială o clasifică drept una cu venituri mari CITEȘTE ȘI Economia Rusiei duduie. Banca Mondială o clasifică drept una cu venituri mari

Vremea deosebit de călduroasă a provocat o creștere a cererii de aparate de aer condiționat și de ventilatoare, iar moscoviții au consumat cantități record de înghețată și băuturi reci. A fost distribuită apă pasagerilor în metrou și în multe trenuri.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, i-a îndemnat pe locuitorii din zona metropolitană a Moscovei, cu o populație de peste 20 de milioane de locuitori, să își ia măsuri de precauție și să evite să iasă afară în cele mai călduroase momente ale zilei.

"În timpul zilei, temperatura aerului va depăși norma climatică și va urca din nou peste 30 de grade", a declarat Sobianin.

Edilul a precizat că vineri sunt prognozate furtuni și există un risc de grindină.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
canicula